Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinin yönetmeni Mustafa Şevki Doğan yeni dizi hazırlığında!

Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi gibi dizilerin sevilen yönetmeni Mustafa Şevki Doğan son olarak Mehmetçik Kut'ül Amare'de görev almıştı. Geçtiğimiz günlerde bu proje ile yollarını ayıran başarılı yönetmen yeni dizi hazırlıklarına başladı bile!

Nurşah
04 Mayıs 2018 - 11:46
Kültür Sanat

Son olarak TRT 1 ekranlarının perşembe akşamları yayınlanan dizisi Mehmetçik Kut'ül Amare'nin yönetmen koltuğunda gördüğümüz Mustafa Şevki Doğan, geçtiğimiz bölümlerde bu diziden ayrılmıştı. Aldığımız duyumlara göre usta yönetmen şimdi de yeni bir dizi için kollarını sıvadı...

18-05/04/mustafa-sevki-dogan-yeni-dizi.jpg

Mustafa Şevki Doğan'ın yeni dizisi

1990'ların sonlarında yayınlanmaya başlayan ve bir dönemin efsaneleşmiş dizilerinden kabul edilen Deli Yürek dizisi ile yönetmenlik başarısını kanıtlayan Mustafa Şevki Doğan, günümüze dek farklı dizinin yönetmen ve yapımcı kadrosunda yer aldı. Son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Mehmetçik dizisinde yönetmenlik yapan usta isim, yeni bir dizi için hazırlıklara başladı!

Kulağımıza gelen duyumlara göre Mustafa Şevki Doğan, önümüzdeki günlerde TRT ekranlarında yayınlanması planlanan yeni bir dizi için çalışmalar yapmaya başlayacak. Dizinin adı henüz belli olmasa da Gönüller Bir Olsun ya da Ege'nin Hamsisi isimleri tercihler arasında...

18-05/04/mustafa-sevki-dogan-deli-yurek.jpg

Mustafa Şevki Doğan kimdir?

1980 yılında Söke Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı Fakültesi'ne girdi.

1984'de Osman Sınav'ın yanında sinema okumaya ve çıraklık eğitimine başladı. SineGraf'ın hemen hemen tüm işlerinde görev aldı.  TV reklam filmleri, reklam kampanyaları, TV filmleri, TV dizileri ve sinema için filmlerde yardımcı yönetmenlik, sanat yönetmenliği, yapımcılık ve yönetmenlik yaptı.

1990'lı yılların başında animasyon film yönetmenliği yaptı. Kültür Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün uyarıcı filmlerini hazırladı. 1990 - 1994 yılları arasında film çalışmalarının yanında ticari faaliyetlerde bulundu. 1995 yılında Iğdır'da askerliğini yaptı.

Askerlik sonrası tekrar SineGraf'a dönüp film çalışmalarına katıldı. Deli Yürek, Hayat Bağları, Kurtlar Vadisi gibi ses getiren pek çok projede yapımcı ve yönetmen olarak yer aldı.

Mustafa Şevki Doğan, yaklaşık 600 adet reklam filminde ve müzik klibinde yardımcı yönetmenlik ve yapımcılık ve yönetmenlik yaptı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin