Memet Ali Alabora hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı!

Ünlü oyuncu Memet Ali Alabora hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı! Detaylar haberimizde...

Nurşah
05 Aralık 2018 - 11:55
Magazin

Hürriyet haberine göre, ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı. Oyuncu hakkında,  Gezi Parkı eylemlerinde "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme" suçlamasından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı!

18-12/05/memet-ali-alabora-gezi-yakalama.jpg

Memet Ali Alabora hakkında Gezi kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından sunulan raporda, Alabora'nın Arap ve Gürcistan ayaklanmalarında rolü olan OTPOR lideri Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır'da Gezi eylemleri öncesi görüşmesi delil olarak gösterildi.  

Mehmet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, Pınar Meltem Arıkan ve Metin Osasogie Edomvvonyi'nin 18-22 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul'da, 7-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında da Mısır'da İvan Maroviç ile görüştükleri bildirildi. Yurda döndükten sonra Alabora ve Osman Kavala'nın 30 Temmuz 2012'de Mi Minör isimli bir tiyatro oyununun çalışmalarına başladıkları belirtildi. Alınan kararda oyun ile ilgili olarak  "Bu oyunda özetle 'Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın' teşvik edildiği söz konusu şahısların ülkemize gelmesinin hemen ardından oyunun provalarına başlanmıştır." ifadeleri de kullanıldı.

 18-12/05/mehmet-ali-alabora-yakalama.jpg

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talebinin ardından, tutuklamaya yönelik yakalama kararı İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verildi. Mahkemede alınan tutuklamaya yönelik yakalama kararında şu ifadeler yer alıyor:

Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır…

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin