“Mercanlar İçin Mücadele” belgeseli Discovery ve discovery+’ta!

Warner Bros. Discovery ve Red Sea Global, iklim değişikliğinin mercan resifleri üzerindeki olumsuz etkisi ve resiflerin hayati önemiyle ilgili ilgi çekici bir belgesel hazırladı. Yapılan işbirliğiyle "Mercanlar için Mücadele" isimli belgeselde, mercan resiflerinin gezegenin ekosistemini sürdürmedeki hayati katkısı gözler önüne seriliyor. “Mercanlar için Mücadele” belgeseli, 22 Nisan Pazartesi Dünya Günü'nde saat 21.00’de Discovery ve discovery+’ta olacak.

Berfin Sengil
19 Nisan 2024 - 14:48
Yeni Bölüm

Kızıl Deniz ve Amaala bölgelerinde rejeneratif turizm destinasyonları geliştiren Red Sea Global, mercan resiflerinin gezegenimize hayati katkısını göstermek ve bu konuda küresel bir farkındalık yaratmak için Warner Bros. Discovery ile el ele verdi. Yapımcılığını BAFTA ödüllü yapım şirketi Park Village'ın üstlendiği, yönetmenliğini Emmy ve BAFTA ödüllü İngiliz yönetmen Ian Derry'nin yaptığı Mercanlar için Mücadele belgeseli, Suudi Arabistanlı serbest dalgıç Salma Shaker'ın, Red Sea Global ve Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST)'ndeki bilim insanlarının çığır açan çalışmalarına dahil oluşunu aktarıyor. Mercanlar için Mücadele, Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz kıyı şeridi boyunca yer alan mercan resiflerinin, karşılaştıkları zorlukları ve onları korumak için harcanan çabayı gözler önüne seriyor.

Kızıldeniz’deki benzersiz biyolojik çeşitliliği ve küresel ekosistemi desteklemede oynadığı bütünleyici rolü sergileyen belgesel, el değmemiş bölgenin gizemini çözmeye çalışıyor. Yapılan mercan araştırmalarının dünya çapındaki ekosistemler için potansiyel faydaları ve Meksika’daki resiflere yapılan büyüleyici ziyaret ekrana geliyor. Serbest dalgıç Salma’nın gözünden anlatılan hikaye, erişilebilirlik ve duygusal etki arasında hassas bir denge kurarak mercan resiflerinin karşılaştığı zorlukları dokunaklı bir keşifle yansıtıyor.

Warner Bros Discovery Discovery EMEA Bölgesi Kanallar Direktörü Kerrie McEvoy konuyla ilgili, "Dünya Günü'nde yayınlanacak Mercanlar için Mücadele belgeselinde Red Sea Global ile ortaklığımızı duyurmaktan son derece gurur duyuyoruz. Warner Bros. Discovery olarak sadece eğlendirmek için değil, aynı zamanda değişime ilham vermek adına hikaye anlatımının gücünden yararlanıyoruz ve bu film, bunu nasıl yaptığımızın mükemmel bir örneğini oluşturuyor" dedi.

Warner Bros. Discovery EMEA ve Uluslararası Pazarlama Kıdemli Direktörü Edina Constantinescu ise, "Warner Bros. Discovery'de sosyal fayda bizim için önemli bir öncelik. Dünyamızın sürekli olarak karşı karşıya olduğu sosyal ve çevresel sorunlar hakkında farkındalık yaratmanın ön saflarında yer almayı hedefliyoruz. Markalarımız bize dünya çapında milyonlarca insana ulaşma imkanı veriyor. Resiflerimizi korumanın önemine dikkat çekmek için Mercanlar için Mücadele belgeselinin ABD, Avrupa, Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Asya'da Discovery Channel'da yayınlanacak olmasından gurur duyuyorum. İzleyicilerimizin dünyada bir fark yaratabileceklerini, çevre ve iklim sorunlarıyla mücadelede çözümün bir parçası olabileceklerini anlamalarını istiyoruz. Umarım bu film, izleyicilerimize daha iyi bir yarın için ekstra bir şeyler yapmalarına ilham verir" dedi.

Mercanlar için Mücadele, 22 Nisan Pazartesi Dünya Günü'nde saat 21.00’de Discovery ve discovery+’ta ekrana gelecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin