resim yok
23 Ağustos 2013 - 10:24
Magazin

Boykot sona erdi!

 

Mısır'daki bazı televizyon kanallarının Türk dizlerini boykotu uzun sürmedi.

 

HABER CEZAYİR'DEN!

Cezayir'in Fransızca yayın yapan günlük gazetesi L'Expression'da yer alan Amira Soltane imzalı habere göre, boykot yaparak Türk dizilerini yayından kaldıracağını ilan eden televizyon kanalları bu kararlarından kısa zamanda döndü.

 

BOYKOTTAN VAZGEÇTİLER

Türkiye'nin Arap ülkelerinin aksine Mısır'da yapılan darbeye karşı bir tavır takındığının belirtildiği haberde, halkın dizilerin devam etmesi yönünde yaptığı baskı nedeniyle kanalların boykottan vazgeçtiği öne sürüldü.

 

BOYKOT FURYASI

Türk dizilerinin Arap dünyasını adeta büyülediğinin ifade edildiği haberde, dış siyaset nedeniyle Arap ülkelerinin kimi zaman bu dizileri boykot etme isteklerinin başarısızlıkla sonuçlandığına değinildi.

 

SON ÖRNEK: MISIR

Boykota rağmen yayınlanan dizi sayısında azalma değil artış olduğuna dikkat çekilen habere göre, CBC isimli Mısır kanalı, Ramazan biter bitmez iki yeni dizi (Karadayı ve Lale Devri) yayına koydu.

Türk dizilerini Arap dünyasına tanıtan en önemli yayıncılardan bir diğeri MBC de, Mısır'daki darbe ve Türkiye'nin tavrını belirlemesinden sonra, dizilerle ilgili yayın politikasında hiçbir değişikliğe gitmedi.

 

BOYKOT ÇALIŞMALARI YAPMIŞLARDI

Mısır'da bazı sanatçı ve film yapımcıları, AK Parti hükümetinin '30 Haziran devrimine' yönelik tutumunu protesto etmek için Türk dizilerine boykot başlatmak üzere harekete geçmiş ve Mısır Sinema Sendikası Başkanı Mossad Fouda: [reklam] “Böyle bir boykot girişimi önemli. Hem özel, hem de hükümete ait farklı yapım şirketlerinin dikkatini çekti. Ayrıca, birçok uydu kanalı, Türklerin, Mısır işlerine karışması nedeniyle Türk dizilerinin yayınlanmasını engelledi. Herhangi yeni bir sanatsal katkı sağlamayan' Türk dizileri yüzünden yerli yapımlar da tehdit altında'' açıklamasında bulunmuştu.

 

TİM BAŞKANI YALANLAMIŞTI!

Geçtiğimiz günlerde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise:

 

"''Son dönemde Mısır'da dizi ihracatı ve Türk dizileriyle ilgili sıkıntılar ağırlıklı olarak TV kanallarının kapatılması ya da mevcut çalışanların işten çıkarılması nedeniyle azalıyor. Dünyanın en büyük dizi ihracatçısı olan ABD'li yapımcılardan pazar payı kaptık.'' şeklinde konuşmuştu.

 

 

TÜRK DİZİLERİ LİDERLİĞE OYNUYOR! DETAYLAR BURADA!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin