Mucize Doktor'da bahsedilen Kuyucak Gölü nerededir?

Fox ekranlarının sevilen dizisi Mucize Doktor'un son bölümü yine izleyicilerden beğeni topladı.

Merve Mutlu
14 Şubat 2020 - 09:22
Yeni Bölüm

Başrolünde Taner Ölmez'in, Otistik Savant Sendromlu asistan cerrah Ali Vefa karakterini canlandırdığı ve The Good Doctor dizisinden uyarlanan Mucize Doktor dizisi 22. bölümü ile geçtiğimiz akşam izleyici karşısına çıktı. 

20-02/14/mucize-doktor.jpg

Onur Tuna, Sinem Ünsal, Murat Aygen, Hazal Türesan, Özge Özder, Fırat Altunmeşe, Korhan Herduran, Hayal Köseoğlu, Bihter Dinçel ve Reha Özcan gibi başarılı isimlerden oluşan oyuncu kadrosuna sahip olan dizi, perşembe akşamlarının reyting zirvesini uzun zamandır elinde tutuyor. 

Mucize Doktor'da "Kuyucak Gölü kuruyor" mesajı!

20-02/14/kuyucak.jpg

Sevilen dizinin 22. son bölümünde, yine sosyal bir mesaj verildi. Hastaneye gelen ve kalbinin yandığını söyleyen hasta Ali Vefa'nı kafasını karıştırırken, sevgilisini kaybettiği için olduğunu söyleyerek daha da kafa karıştırıyor. Ancak daha sonra sevgilisi olarak bahsettiğinin Kuyucak Gölü olduğunu ve gölün kuruması nedeniyle böyle hissettiğini söylüyor. Daha önce de suyun önemi adına sosyal mesajlar veren dizi bu kez de Gölü ele aldı. 

Kuyucak Gölü nerededir?

20-02/14/kuyucak-golu.jpg

Bahsi geçen ve gittikçe kuruyan Kuyucak Gölü Türkiye'nin Van şehrinde bulunuyor. Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan göl, havaların ısınması ile kurumaya başladı ve devam ediyor. Göç halindeki birçok kuşa da ev sahipliği yapan göl bu konuda en önemli göller arasında yer alıyor. Ayrıca Kafkasya ile İran- Anadolu biyolojik çeşitliliğinin de kesiştiği bir noktada olması onu daha da önemli kılıyor. Yaklaşık 250 kuş türünün geçiş güzergahında olan bu bölgedeki göl suyunun derinliği gittikçe azalıyor... 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin