Muhteşem Yüzyıl'dan Çalıkuşu'na ikinci transfer!

Yeni sezonda Kanal D'de ekrana gelecek olan Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eserinden 'Çalıkuşu' isimli TIMS Productions imzalı yeni dizinin çekimlerine start verildi.

resim yok
14 Ağustos 2013 - 11:51
Magazin

Yeni sezonda Kanal D'de ekrana gelecek olan Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eserinden 'Çalıkuşu' isimli TIMS Productions imzalı yeni dizinin çekimlerine start verildi.

 

İşte detaylar:


Fahriye Evcen ve Burak Özçivit‘in başrollerinde yer alacağı dizinin yönetmenliğini Çağan Irmak ve daha sonra Doğan Ümit Karaca yapacak.

 

Kötü karakter

 

Çalıkuşu dizisinde Feride (Fahriye Evcen) ile Kamuran (Burak Özçivit) arasındaki aşkın en büyük engeli güzel oyuncu Begüm Kütük'ün canlandıracağı karakter olacak.

Kötü kadın olarak Çalıkuşu'nda rol alacak olan Begüm Kütük daha önce Gönülçelen dizisinde rol almıştı.

 

MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN BİR OYUNCU DAHA

 

Muhteşem Yüzyıl'da Bali Bey karakterini canlandıran Burak Özçivit'ten sonra bir başka Muhteşem Yüzyıl oyuncusu daha Çalıkuşu'na dahil oldu.

Muhteşem Yüzyıl'da Lütfi Paşa'yı canlandıran başarılı oyuncu Mehmet Özgür, Çalıkuşu dizisinde rol alacak.

 

Özgür'ün kariyeri

 

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Mehmet Özgür, sanat yaşamına, Antalya'da bir dil kursunda katıldığı tiyatro etkinliğiyle 1988 yılında başladı. Ertesi yıl Antalya Halkevi'nde tiyatro çalışmalarına başladı. Daha sonra 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev alan sanatçı, ilk kez 2004 yılında kamera karşısına geçerek, bir TV dizisinde rol üstlendi. Takoz İrfan rolüyle oynadığı Suskunlar dizisinde büyük ün kazandı.

Çeşitli TV dizileri ve sinema filmlerinde oyunculuk yapan Özgür, ayrıca bazı tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yapmıştır.

 

Roman hakkında

 

Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin tarafından 1922 yılında yazılmış bir romandır. Türk edebiyatının en çok sevilen klasik eserleri arasında yer alır. Ağırlıklı olarak Anadolu'da geçen ve arka planda Osmanlı'nın son yıllarını anlatan bir romandır.

Kitabın son kısmı hariç, ki bu bölüm dışarıdan bir gözlemcinin anlattıklarıdır, romanın ana kahramanı Feride'nin hatıra defteri şeklinde yazılmıştır.

Reşat Nuri Güntekin, Çalıkuşu'nu önce İstanbul Kızı adıyla dört perdelik bir oyun olarak yazmıştır. Yapıtı, 1922'de Vakit Gazetesi'nde Çalıkuşu adıyla roman olarak yayınlanınca büyük ilgi çekmiştir.

Çalıkuşu, duygusal bir olayı anlatmakla birlikte dönemin toplumsal sorunlarının eleştirel olarak da ortaya koymaktadır. Çalıkuşu, Türkiye'de yeni ve modern bir dönemin başlamasını özendiren bir roman olarak kabul edilmektedir.
 

 

ÜNLÜ OYUNCULAR YENİ SEZONDA BÖLÜM BAŞINA NE KADAR KAZANACAK?

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin