Narcos yeni sezon başlamadan hatırlamanız gerekenler

İlk iki sezonunu fırtına gibi geçen dizi Narcos ile ilgili merak ettikleriniz ve hatırlamanız gerekenleri sizler için derledik.

Berfu Özlen
04 Ocak 2017 - 17:40
Kültür Sanat

Kolombiya'lı uyuşturucu kralı Pablo Escobar'ın hayatını anlatan dizi Narcos bir anda hem dünyada hem de Türkiye'de geniş izleyici kitlesine ulaştı. Dizinin yeni sezonu yaklaşırken geçtiğimiz sezonlara bir bakalım ve dizi ile ilgili merak edilenleri derleyelim dedik. Dikkat bu yazımız spoiler içermektedir.

İkinci sezon nasıl bitmişti?

17-01/04/1.jpg

İkinci sezonda Escobar "La Catedral" ismini verdiği hapishaneden kaçmış ve uzun süre peşindeki polislerle kovalamaca oynamıştı. Bir yandan işini devam ettirmeye çalışan Escobar, bir yandan da gerek polisler olsun gerekse rakip karteller, düşmanlarını alt etmeye gayret göstermişti. İkinci sezon son bölüm, Escobar'ın ölümü ile sonlanmıştı.

Birinci sezon ve ikinci sezon arasındaki duygusal farklar

17-01/04/2.jpg

Dizinin ilk sezonu Escobar'ın hayatının 20 senesini anlatırken, ikinci sezon 18 aylık bir dönemi kapsadı. Birinci sezonda güce ve paraya kavuşan Escobar, ikinci sezonda hem elindekileri kaybetmemek, hem ailesini koruyabilmek hem de kanundan kaçabilmek için saklanmak zorunda kaldı. Dizide Pablo Escobar'a can veren aktör Wagner Moura'ya göre birinci ve ikinci sezonlar arasındaki en bariz fark, duygu yoğunluğu. Moura, ikinci sezonda daha insancıl, daha duygusal tepkiler veren bir Escobar olduğunu belirtti. Ayrıca Escobar'ın peşindeki narkotik ajanları Pena ve Murphy'nin de, Escobar'ı öldürme hırsından, Escobar gibi davranmaya başladıklarını ekledi.

Escobar'ın ölümü

17-01/04/3.jpg

Dizinin senaristleri, Escobar'ın ölümünün insanlarda sevinç uyandırmamasını umduklarını belirtmişti. Aynı zamanda Moura da Escobar'ın iyisi ve kötüsüyle bir insan olduğunu söyledi ve ekledi, "O bir canavar değil. Onun da duyguları var. Ölümle yüzleştiği an hissettiği şeyleri hissetmeniz çok önemli. Herkes hata yapar, iyi insanlar da kötü insanlar da".

Ölüm sahnesi orjinal mekanda çekildi

17-01/04/4.jpg

Dizinin ikinci sezon finalinde yer alan ölüm sahnesi Escobar'ın gerçekten de öldürüldüğü yerde çekildi. Moura "Yapabileceğimiz hiçbir set, gerçeği gibi olamayacaktı. Ben orjinal mekanda çekilmesinden memnunum" dedi. Moura için bu sahnenin önemi de çok büyük. Moura, "Escobar zeki bir adam. Ölüme yaklaştıkça onu benimsedi ve kabul etti. En son bu benim kaderim diye düşünmüş olmalı." dedi.

Escobar'a veda

17-01/04/6.jpg

Moura için Escobar'a veda etmek zor olduğu kadar da gerekliymiş. Oyuncu, bu rol için kilo aldığını ve en önemlisi hiç bilmediği bir dil olan İspanyolca'yı öğrendiğini belirtti. Moura role hazırlanırken 2 yıl süreyle Kolombiya'da kaldı ve ailesini de yanında getirdi. "Bir noktadan sonra, ben kendim gibi değildim. Kilo almış ve hareketlerim değişmişti. Escobar bana yük olmaya başlamıştı. Dizinin hemen artından diyete girdim. Hem ruhsal hem fiziksel olarak arınmam gerekti. Kolombiya'da bir psikoloğa bile gittim." dedi.

Escobar bir son değil

17-01/04/5.jpg

Dizinin yaratıcılarının yeni sezonda konuyu Cali karteline çekecekleri hepimizin malumu. Medellin kartelinin çöküşü yaratıcılara göre bir son değil. Yazarlar Pedilla ve Newman "Kokain var oldukça bu dizinin de var olmasını istiyoruz. Anlatılması gereken bir öykü bu." diye belirtti.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin