Netflix dizisi The Unlikely Murderer duyuruldu! The Unlikely Murderer nasıl bir dizi?

İsveç eski başbakanı Olof Palme'nin katil zanlısı Stig Engström'e ve Palme suikastına odaklanan limitli dizi "The Unlikely Murderer" Netflix'ten onay aldı. Dizinin konusu, oyuncuları...

Dijital yayın platformu Netflix bünyesine yeni diziler eklemeye devam ediyor. Platformun onayladığı yeni dizisinin ismi ise "The Unlikely Murderer".

Unlikely Murderer ile ilgili ilk detaylar ise şu şekilde:

NETFLIX'İN YENİ DİZİSİ "THE UNLIKELY MURDERER"I TANIYALIM!

5 bölümden oluşan İsveç yapımı limitli dizinin hikayesi; İsveç eski başbakanı Olof Palme'nin katil zanlısı Stig Engström'e ve Palme suikastına odaklanıyor.

Olof Palme, 28 Şubat 1986 tarihinde karısıyla gittiği sinema salonundan çıkıp evine doğru yürürken, arkadan yaklaşan bir kişinin yakın mesafeden silahlı saldırısı sonucunda karnına isabet eden iki kurşunla hayatını kaybetmişti. Engström cüretkarlığı, şansı ve kafası karışmış haldeki polis gücü kombinasyonu sonucunda ölümüne kadar adaletten kaçmayı başarmıştı.

İsveç Başsavcılığı geçtiğimiz aylarda Olof Palme'nin katil zanlısının Stig Engström olduğunu açıklamış ve tek başına hareket ettiğine inanılan İsveçli Engström 2000 yılında intihar ettiği için soruşturma kapatılmıştı.

20-12/03/the-unlikely-murder-kitabi.jpg

THE UNLIKELY MURDERER OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Thomas Petterson'un 2018 yılında yayımlanan "The Unlikely Murderer (Den osannolika mördaren)" kitabından esinlenerek hazırlanan dizide ana karakter Engström'ü Robert Gustafsson canlandırıyor. Eva Melander, Mikael Persbrandt ve Peter Andersson ana oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler.

Kadronun geri kalanı ise şöyle: Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petterson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen, Cilla Thorell.

Netflix dizileri Quicksand ve Love & Anarchy'in arkasındaki İsveçli yapım şirketi FLX'in yapımcılığını üstlendiği The Unlikely Murderer'ın senaryosunu Wilhelm Behrman ve Niklas Rockström (Caliphate, Before We Die) ikilisi kaleme alıyor.

Charlotte Brändström (The Witcher) ve Simon Kaijser'ın yönetmen koltuğunda oturacakları dizinin yönetici yapımcı kadrosunda Pontus Edgren, Fatima Varhos ve Frida Asp da yer alıyor.

Netflix İskandinav bölgesi yöneticilerinden Tesha Crawford yeni dizi projeleri hakkında yaptığı açıklamada "Bu sürükleyici ve zorlu vaka 34 yıldan uzun bir süredir hem İsveç'te hem dünyanın geri kalanında insanların ilgisini çekti. Bu nedenle Thomas Pettersson'un kitabına hayat vereceğimiz için çok heyecanlıyız" ifadelerini kullanırken Gustafsson ise şöyle konuştu:

20-12/03/olof-palme.jpg

"Stig Engström'ü canlandırmak heyecan verici bir meydan okuma ve büyük bir sorumluluk, aynı zamanda bir tür terapi biçimi. Cinayet gecesi Olof Palme ile aynı sinemada olduğum için bu dava benim için her zaman kaybolmayan bir apse gibiydi ve böyle hissetme konusunda yalnız değildim. Engström hakkındaki teori en mantıklı olanıdır ve en son Palme soruşturma grubu bunun doğru olduğu sonucuna varmıştır. Aynı zamanda benim de inandığım teori."

THE UNLIKELY MURDERER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

The Unlikely Murderer dizisi 2021 yılı içinde Netflix izleyicisiyle buluşacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin