Netflix dizisi Vikings: Valhalla hakkında bilinmesi gerekenler!

Çok beğenilen Vikingler dizisinin yaratıcılarının yeni dizisi "Vikings: Valhalla" 1. sezonuyla yayına girdi. Konusu, fragmanı, oyuncuları, bölüm ve çekim bilgileri...

Tarih yeniden yazılıyor. Savaşçılar için bambaşka bir dönem başlıyor...

Çok beğenilen Vikingler dizisinin yaratıcılarının yeni dizisi "Vikings: Valhalla" 1. sezon bölümleriyle Netflix'te yayınlanmaya başladı. History Channel'da altı sezon boyunca fenomen haline gelen Vikings'in uzantı dizisi niteliğindeki yapımın ilk sezon bölümleri 25 Şubat 2022 Cuma tarihinden itibaren izlenebiliyor.

Senarist Jeb Stuart'ın (Zor Ölüm, Kaçak) yaratıcı ekibinin başını çektiği bu yeni nesil "Vikings" efsanesinin sezonu 8 bölümden oluşuyor.

"VIKINGS: VALHALLA" KONUSU

Dizinin konusuna bakacak olursak;

Vikings'ten yüz yıl sonrasını konu alan devam niteliğindeki bu dizide yeni bir efsanevi kahraman kuşağı kendi kaderini şekillendirmek ve tarih yazmak için ortaya çıkıyor.

11. yüzyılın başlarında, yani bin yılı aşkın bir süre önce geçen Vikings: Valhalha; en meşhur Vikinglerden bazılarının kahramanlık maceralarını konu alıyor. Bu isimler arasında efsanevi kâşif Leif Eriksson (Sam Corlett), onun cesur ve inatçı kız kardeşi Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) ve Kuzey'in hırslı prensi Harald Sigurdsson (Leo Suter) var.

Vikingler ve İngiliz asilleri arasındaki gerilimin kanlı bir kırılma noktasına ulaşması ve Vikinglerin kendi içlerinde birbiriyle çatışan Hristiyan ve pagan inançları nedeniyle anlaşmazlığa düşmeleriyle, bu üç Viking destansı bir yolculuğa çıkar. Okyanusları aşıp savaş meydanlarından geçtikleri bu serüven onları Kattegat'tan İngiltere'ye ve ötesine taşırken hayatta kalmak ve zafer kazanmak için savaşmak zorunda kalacaklardır.

22-03/01/vikings-valhalha-foto.jpeg

Yapımın oyuncu kadrosunda Sam Corlett (Leif Erikson), Leo Suter (Harald Hardrada), Frida Gustavsson (Freydís Eiríksdóttir), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Olaf Haraldsson), Asbjørn Krogh Nissen (Jarl Kåre), Laura Berlin (Emma of Normandy), Caroline Henderson (Jarl Haakon), David Oakes (Earl Godwin), Lujza Richter (Liv), Søren Pilmark (King Sweyn Forkbeard), Pollyanna McIntosh (Queen Ælfgifu of Denmark) gibi isimler yer alıyor.

Sezonun, süreleri 45 ila 60 dakika arasında değişen bölümleri şöyle sıralanıyor:

- 1. Sezon 1. Bölüm: "Grönlandlılar" (56 dk.)
- 1. Sezon 2. Bölüm: "Viking" (46 dk.)
- 1. Sezon 3. Bölüm: "Bataklık" (46 dk.)
- 1. Sezon 4. Bölüm: "Köprü" (45 dk.)
- 1. Sezon 5. Bölüm: "Mucize" (60 dk.)
- 1. Sezon 6. Bölüm: "Uppsala'nın Son Kızı" (55 dk.)
- 1. Sezon 7. Bölüm: "Tercihler" (54 dk.)
- 1. Sezon 8. Bölüm: "Başlangıcın Sonu" (48 dk.)

22-03/01/vikings-valhalha-foto2.jpeg

VIKINGS: VALHALLA NEREDE ÇEKİLDİ?

MGM Television & MGM/UA Television yapımcılığında hazırlanan Vikings: Valhalla'nın çekimleri İrlanda'da Ashford Studios, Wicklow ve Dublin'de gerçekleştirildi.

22-03/01/vikings-valhalha-poster.jpeg

"Vikings: Valhalla" (Netflix) Türkçe Alt Yazılı Fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin