Netflix savaş draması Savaşın Gölgeleri'ni tanıyalım! The Bombardment nasıl bir film?

Gerçek olaylardan uyarlanan Netflix dönem filmi "The Bombardment" yayında! Savaşın Gölgeleri filmi konusu, fragmanı, oyuncuları ve tüm detayları burada...

Gerçek olaylardan uyarlanan Netflix filmi "The Bombardment" yayında!

Ole Bornedal'ın (Nightwatch) senaryosunu kaleme alıp yönetmen koltuğunda oturduğu savaş dönemi draması "Savaşın Gölgeleri (The Bombardment)" Netflix izleyicisiyle buluştu.

Orijinal ismi "Skyggen i mit øje" olan dönem filmi 09 Mart 2022 Çarşamba tarihinden itibaren Netflix kütüphanesinden izlenebiliyor.

SAVAŞIN GÖLGELERİ NASIL BİR FİLM?

Peki, Savaşın Gölgeleri'nin konusu ne?

Film; Danimarka'nın savaş zamanı tarihinde, 1945 Kraliyet Hava Kuvvetleri bombalama operasyonunun, çoğu çocuk olmak üzere önemli sivil kayıplara neden olduğu trajik bir olayı yeniden canlandırıyor.

Birçok Kopenhag sakininin kaderi, 2. Dünya Savaşı'nda bir bombalama görevinin yanlışlıkla çocuklarla dolu bir okulu hedef almasıyla kesişmeye başlar.

Filmin dayandığı gerçek olaya bakacak olursak; 21 Mart 1945'te İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, Kopenhag'daki Gestapo Karargahı'na Kartaca Operasyonu adlı bir saldırı başlattı ve başarılı oldu. Ancak operasyon, hava saldırısının bir kısmının yanlışlıkla Jeanne d'Arc Okulu'na yönlendirilmesinden sonra trajik ikincil hasara ve ölümlere de neden oldu. Bu trajik baskın, Fransız okulunda 86 çocuk ve 18 yetişkin olmak üzere 125 sivilin ölümüne neden oldu.

22-03/11/skyggen-i-mit-je.jpg

Bu gerçek olaylara dayansa da, film gerçeklerin ötesine bakıyor ve bombalamanın üzücü olaylarını okul çocukları, rahibeler, kurtuluş savaşçıları ve havacıların bakış açısıyla anlatıyor.

Yönetmen Ole Bornedal'ın (1864) gerçek hayattaki kızı Fanny Bornedal'ın (The Bridge) başrolde yer aldığı Savaşın Gölgeleri'nin oyuncu kadrosunda ayrıca Bertram Bisgaard Enevoldsen, Ester Birch, Ella Josephine Lund Nilsson, Malena Lucia Lodahl, Alex Høgh Andersen, Alban Lendorf, James Tarpey, Casper Kjær Jensen, Danica Curcic, Mads Riisom, Malene Beltoft Olsen, Kristian Ibler, Rikke Louise Andersson gibi isimler yer alıyor.

22-03/11/savasin-golgeleri-filmi.jpeg

FİLM NEREDE ÇEKİLDİ?

Miso Film yapımcılığında hazırlanan The Bombardment'ın çekimleri Prag'da gerçekleştirildi.

"Skyggen i mit øje" (Netflix) Fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin