Merve Mutlu
17 Mart 2021 - 15:49
Magazin

Sanatçı Nükhet Duru'yu bilinmeyen yönleriyle ele alan 'Duru Olmak' belgeseli, 19 Şubat'ta Netflix Türkiye'de yayınlanmıştı. 'Hikayesi Var' albümünü odağına alan belgesel yayınlandıktan hemen sonra taraflar arasında ortaya çıkan bir telif sorunu gölge düşürmüştü. Yönetmen Mustafa Tunç (Mu Tunç), belgeselin dijital platformda izinsiz olarak yayınlandığını iddia etmiş ve  mecra satışının onayı ve bilgisi dahilinde yapılmadığını söylemişti. Telif tartışmasında uzlaşma sağlanana kadar içeriğin yayınını durdurma kararı alınmasının ardından Duru konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

21-03/17/nukhet-duru.png

tv100’de yayınlanan 'Okan Bayülgen ile Nokta' isimli programa konuk olarak Bayülgen'in sorularını yanıtlayan Duru, konuyla ilgili ilk kez açıklama yaparak hislerini paylaştı.

"Bu belgeseldeki çalıştığımız yönetmen arkadaşımız (Mustafa Tunç) maalesef bazı hırslara mı kapıldı desem, çabuk mu şöhret olmak istedi desem. Yaptığı bir röportajda öylesine fazla yalan söylemiş ki, şaşırdım yani. Hiç benimle uymayacak şeyler, teşekkür bile etmediğimi söylemiş. Tabi bir gerçeği yansıtmıyor. Teşekkürlerimin videodaki listesine baktım 20 dakika teşekkür var. Kendi kendini imha etmek istedi yani sonuç oraya vardı.

Yapmak istediğimiz en önemli şey o dijital platform dünya açılmış bir platform olduğundan müzik sektörü açısından güzel bir gedik açıldı, güzel bir kapı açıldı diye düşündüm. Benimki biter, başka arkadaşların ki başlardı. Belgesi eksik bir toplum olduğumuzdan, insanların belgeselini çekmek onları saklamak ve ileride sevgiyle yad etmek çok önemli benim için. Birçok genç arkadaşımla şarkı söylüyorum orada stüdyoda heyecanımız belli birbirimizle olmaktan mutluluğumuz belli. Küçük kıskançlıklar, ayıp ben daha mı önde girdim, yok daha mı aşağıda kaldım dur bakayım iyi oturdu mu bana falan. Bu gerçeklikleri seyirci ileride paylaşmak istedim fakat hevesi kursağımızda kaldı.

Tabii ki ilk günlerde cam kırığı yutmuş gibi hissediyordum kendimi. Genç bir insana el vermeye çalışmak ve onun bir şeyi başarması için kendi üzerinden bir şey yaratmasını izlemek zevki sonunda böyle olmamalıydı.’

Çok kırıldım. Ama şimdi atlattım. Dünyanın her yerinde mahkeme açmak istiyor. Söyledikleri o kadar gerçek dışı ki, galiba kendi de inanıyor. Bence yardıma ihtiyacı var, yardım almalı! Şüphe ediyorum yani buradaki mantaliteden."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin