Netflix'in ilk Türk dizisi IŞİD'i konu alacak

Netflix'in geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği ilk Türk dizisi IŞİD'i konu alacak.

Berfu Özlen
16 Mayıs 2017 - 16:59
Gündem

Ali Eyüboğlu Milliyet gazetesindeki köşe yazısında ilk Türk Netflix dizisi hakkında ipuçları verdi. Eyüboğlu dizinin çocuğu IŞİD'e katılan bir babayı konu alacağını iddia etti.

Sekiz bölüm sunuldu

O3 Medya tarafından çekilecek olan dizinin konusu ve kadrosu hakkında henüz net bir açıklama gelmese de, projenin henüz senaryolaşma aşamasında olduğunu belirten Eyüboğlu, sekiz bölümün senaryosunun tamamlanıp, Netflix'e sunulduğunu ileri sürdü.

IŞİD ile kesişen hayatlar

Dizinin konusu ile ilgili ayrıca Eyüboğlu, “Amerikalı bir baba, IŞİD’e katılan oğlunu bulup kurtarmak için Türkiye’ye gelir ve Güneydoğu’ya geçer. Baba, bölge halkından aldığı destekle Irak’a geçer ve IŞİD’e katılır.  Kısa sürede terör örgütünün önemli militanlarından biri olan babayı IŞİD, haremine verdiği esir kadınlarla ödüllendirir. Baba; kadınlardan birinin Alman olduğunu, onun da çocuğunu kurtarmak için IŞİD’e katıldığını öğrenir.” dedi.

Netflix'in projeye olan güveni tam!

Netflix Uluslararası Diziler Başka Yardımcısı Erik Barmack, gelecek Türk yapımı ile ilgili olarak, "İlk orjinal Türkçe dizimizi çekecek olmaktan dolayı çok heyecanlıyız" dedi ve ekledi, "Genç, dinamik ve heyecan verici olan bu yepyeni projede O3 ile birlikte çalışıyoruz. Netflix'in bu muhteşem Türkçe yapım için en ideal uluslararası platform olacağına inancımız tam ve bu yıl içerisinde daha fazla detay paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." 

Dizi Netflix servislerinin sunulduğu 190'dan fazla ülkede yayınlacak ilk Türk projesi olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin