Netflix'in sevilen dizisi Atiye davalık oldu!

Atiye dizisi, uyarlandığı kitabın yazarı ile davalık oldu.

Merve Mutlu
14 Ağustos 2020 - 10:45
Gündem

Başrolünde, genç ve başarılı bir ressam olan ve hep aynı resmi fark etmeden çizen Atiye karakteri ile Beren Saat'in yer aldığı Atiye dizisinin 3. sezon çekimleri sürerken kadrosuna yeni isimlerin dahil olduğu bilgisini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Yoğun bir çalışma dönemine giren dizi bu kez de, uyarlandığı kitabın yazarı ile davalık olması nedeniyle gündeme geldi.

20-08/14/atiye.png

3. sezonunda Selma Ergeç ve çocuk oyuncu Lara Tonka'yı ağırlamaya hazırlanan diziden gerilim haberleri geldi. Kadrosunda Melisa Şenolsun, Mehmet Günsür, Tim Seyfi, Metin Akdülger ve Civan Canova gibi isimleri bir araya getiren dizi, Şengül Boybaş'ın "Dünyanın Uyanışı" kitabına dayanılarak hazırlanıyordu. Boybaş, dizinin ön jeneriğinde, fragman, afiş gibi tanıtımlarında eserine ve ismine yer verilmediğini iddia ederek OG Prodüksiyon şirketine dava açtı.

20-08/14/dunyanin-uyanisi.jpg

Hürriyeti'in haberine göre, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davanın dilekçesinde, "Şengül Boybaş, dizi ekibinin katıldığı hiçbir organizasyona çağrılmamıştır. Verilen demeçlerde de Boybaş'ın ve eserinin adı anılmamıştır. Hak ihlalinin devamı halinde dizinin ikinci ve üçüncü sezonunun yayınının durdurulmasına yönelik tedbir kararı istiyoruz" denildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin