Netflix'te izlenebilecek Emmy ödüllü 10 dizi!

Başarılı bir dijital platform olan Netflix'in ödüllü dizilerini sizler için derledik..

Merve Mutlu
14 Haziran 2019 - 10:41
Kültür Sanat

Dünyaca ünlü dijital içerik platformu olan ve hem televizyonların hem de sinemanın koltuğunu sarsan Netflix, birbirinden başarılı ve Emmy ödülü ile başarılı tescillenmiş dizileri de, izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. 

1 - Rick and Morty

19-06/14/rick-and-morty.jpeg

Adult Swim için Justin Roiland ve Dan Harmon tarafından hazırlanan bir yetişkin animasyon dizisidir. 22 dakikadan oluşan bölümlerin dağıtım hakkını alan Netflix üzerinden izleyebileceğiniz dizinin 3 sezonu da izleyici ile buluştu..

Konusu ne?

Morty Smith adlı kurgusal çocuk karakter ile çatlak bir bilim insanı olan dedesi Rick'in maceralarını konu alan dizi, IMDb'de 10 üzerinden 9,3 aldı ve Emmy ödülü ile başarısını tescilledi. 

2 - Queer Eye

19-06/14/queer-eye.jpeg

2018'de dağıtımı başlayan ve Netflix Orijinal yapımı olan dizide: Moda uzmanı Tan Fransa, Kültür uzmanı Karama Brown, Tasarım uzmanı Bobby Berk ve Tımar uzmanı Jonathan Van'ın yer aldığı Amerikan yapımıdır.

Konusu ne?

Her bölümde, eşcinsel bireylerin heteroseksüel bireylere mentörlük yaptığı yer yer duygusal ya da komik anların yaşandığı yapım, IMDb'de 10 üzerinden 8,4 puan aldı. 

3- Sherlock

19-06/14/sherlock.jpeg

Sir Arthur Doyle'ın Sherlock romanlarına dayanarak Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilen Britanya dizisidir. Toplamda 13 bölümden oluşan 4 serisi Netflix üzerinden yayına geçti. Oyuncu Benedict Cumberbatch ile özdeşleşen dizi büyük beğeni toplayan bir dedektiflik hikayesi sunuyor. 

Konusu ne?

2010 yılında yayın hayatına başlayan ve yakın zamanda Netflix tarafından alınan dizi, günümüz Londra'sında kitaplarından farklı olarak bu kez teknolojiyi de içine alarak birbirinden garip ve karmaşık davaları çözen bir dedektifin gözünden hikaye anlatıyor. IMDb puanı 9,1 olan dizi Emmy ödülü alan diziler arasında.

4 - Breaking Bad

19-06/14/breaking-bed.jpeg

Vince Gilligan tarafından tasarlanan ABD drama dizisi, 5 sezonuyla Netflix üzerinden izlenebiliyor. IMDb puanı ise 9,5.

Konusu ne?

Bir kimya öğretmeni olan ve kanserden öleceğini öğrenen Walter White, ailesinin geleceğini kurtarmak için, eski bir öğrencisi ile bir araya gelerek metamfetamin üretmeye başlar.. 

5 - The Assassination of Gianni Versace

19-06/14/versace.jpeg

Konusu ne?

Versace markasının arkasındaki kişi olan Uluslararası moda ikonu Gianni Versace'in, ülke çapında cinayetler işleyen ve FBI arama listelerine giren seri katil Andrew Cunanan tarafından öldürülmesini konu alan dizi, 1 sezon ve 9 bölümü ile Netflix'te. IMDb puanı ise 8,5.

6 - How to get away with murder

19-06/14/how.jpeg

IMDb'de 8,2 puan alan Emmy ödüllü dizilerden biri de How to get away murder oldu. 43 dakikalık bölümlerden oluşan 4 sezonu ile Netflix'ten izlenebilen dizinin yapımcısı ise Peter Nowalk.

Konusu ne?

Başarılı bir savunma avukatı ve bir hukuk profesörü olan Annalise Keating ve beş öğrencisi karmaşık bir cinayet davasına girişiyorlar. 

7 - The Walking Dead

19-06/14/walking.jpeg

Frank Darabont tarafından geliştirilen ve Robert Kirkman, Tony Moore ile Charlie Adlard'ın aynı adlı çizgi romanına dayanan The Walking Dead dizisi 8 sezonuyla Netflix'te.

Konusu ne?

Geçirdiği bir kaza sonucu girdiği komadan beklenmedik şekilde uyanan George ile bir zombi kıyameti başlıyor. Hayatta kalan insanların verdiği mücadele de dizinin temelini oluşturuyor. 

8 - The Crown

19-06/14/crown.jpeg

2 sezonu ile Netflix'te yayınlanan The Crown, IMDb'de 8,3 puan aldı. 

Konusu ne?

Kraliçe 2. Elizabeth'in hükümdarlığındaki siyasi rekabetler, aşk ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor. 

9 - Family Guy

19-06/14/family.jpeg

2000 yılından beri komedi ve animasyon dallarında birçok Emmy adaylığı ve ödülü olan Family Guy dizisi, olağandışı bir aile olan Griffin'lerin absürd hayatlarını konu alıyor. The Simpson'lara da benzetilen çizgisi ile büyük bir kitlenin beğenisini kazanıyor. 

IMDb puanı 8,2 olan dizinin 12 ve 16 sezon aralığı Netflix'te!

10 - Orange is the new black

19-06/14/orange.jpeg

Emmy ödüllü dizide, New York'lu seçkin bir kadın geçmişte işlediği bir suç nedeniyle cezaevine giriyor. Cezaevinde yaşananlar ise dram ile eğlenceyi iç içe geçiriyor. 

IMDb puanı 8,1 olan dizi 5 sezonuyla Netflix'te!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin