Netflix'te izlenebilecek LGBTİ temalı 10 içerik!

Dünyaca ünlü içerik platformu Netflix'te izlenebilecek 10 LGBTİ temalı içerik sizlerle..

Merve Mutlu
28 Haziran 2019 - 17:35
Kültür Sanat

Dünyada eşcinsel görünürlüğünü artırmak ve farklı cinsel yönelimlerin ve cinsiyet kimliklerinin de heteroseksüel ilişkiler kadar normal olduğunu göstermek amacıyla kutlanan Pride haftası bu hafta kutlanıyor!

Bizler de diziler.com ekibi olarak LGBTİQ+ bireylerin onur haftasını kutlarken, sizler için LGBTİ temalı birbirinden güzel 10 içeriği sizler için hazırladık.

1 - Rupaul's Drag Race

19-06/26/ru.png

Drag Queenlerin en görkemli kraliçesi RuPaul tarafından yönetilen bir televizyon programıdır. Birbirinden farklı yarışmacıların yer aldığı her sezonda drag'lar, "Amerika'nın bir sonraki drag süper starı" olmak için yarışmaktadır. 

2 - Pose 

19-06/26/pose.png

1980'lerde geçen dizi, Amerikan toplumunun yaşantısını konu ederken, New York'ta bir arada yaşayan çeşitli kültürlerden insanların hayatına odaklanıyor. Yeni yaratılan lüks evrende, orta sınıflar ve eşcinsel kültüre değiniliyor.

3 - Kent Masalları

19-06/26/kent-masallafi.jpg

Uzun süreli bir yolculuk sonrası San Francisco'ya dönen Mary Ann Singleton , 28 Barbary Lane'de, eşcinsel görünürlüğünün de olduğu bir toplulukla yeniden bir araya geliyor. 

4 - Orange is the new Black

19-06/26/orange.png

Emmy ödüllü dizide, seçkin bir New York'lu, geçmişte işlediği bir suçun cezasını çekmek için hapishaneye giriyor. Eşcinsel temanın yoğun olduğu dizide hapishaneye giren kadın içeride bir süre önce gammazlamak zorunda kaldığı eski kız arkadaşı ile aynı koğuşta olduğunu öğreniyor. Birbirinden farklı kadınları aynı atmosferde buluşturan yapım, hem eğlence hem dram hem de aksiyonu içinde taşıyor.

5 - All in my family

19-06/26/all-in-my-family.png

Amerika'da kendi ailesini kuran eşcinsel bir yönetmen, Çin'deki sevgi dolu, geleneksel ailesinin bu durumu kabullenme sürecini bir belgeselle anlatıyor.

6 - Queer Eye

19-06/26/queer.png

Moda ipuçları verecek birbirinden renkli 5 uzman, 5 heteroseksüel erkeği baştan yaratıyor. 

7 - You Me Her

19-06/26/you-me.png

Evli bir çift olan Jack ve Emma, hayatlarına heyecan katmak amacıyla bir kadınla anlaşırlar. Ancak romantik hizlerin ortaya çıkması ile olaylar karmaşıklaşıyor.

8 - Sense 8

19-06/26/sense.png

Telepati yoluyla birbirlerinin hayatını yaşayabilen, hayatları da birbirinden çok farklı sekiz kişinin hikayesi anlatılırken, LGBTİ temalar da bolca görülebiliyor. 

9 - Alex Strangelove

19-06/26/alec.png

Lise son sınıf öğrencisi olan Alex Truelove, sevimli kız arkadaşı Claire ile hayatına devam etme planı yaparken, karşısına oldukça hoş bulacağı Elliot'ın çıkması ile bir yol ayrımına girer. Bu yeni tanışıklık Alex'in kendini keşfetmesini sağlayacaktır. 

10 - Elisa ve Marcela

19-06/26/elisa.png

İspanya'nın 1901 tarihine izleyenleri götüren yapım, Elisa Sanchez Loriga adlı kadının sevdiği kadın Marcela Gracia Ibeas ile evlenebilmek için erkek kimliğine girmesi ile izleyenleri bambaşka bir hikayeye çekiyor ve bu hikaye gerçek olaylardan uyarlanıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin