Christopher Nolan imzalı Hiroşima ve Nigazaki’ye atılan atom bombasının yapılışına odaklanan ‘Oppenheimer’ filmi gelecek yıl Japonya’da seyirciyle buluşacak.
Japonya İçin Önemi Farklı
Bağımsız dağıtımcı Bitters End yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Filmin konusu, Japonlar için oldukça önemli bir mesele ve özel bir anlam taşıyor. Bu yüzden yaptığımız müzakereler ve görüşmeler sonrasında filmi gelecek yıl Japonya’da göstermeye karar verdik. Filmin gösteriminin ardından Christopher Nolan’ın geleneksel hikaye anlatımını aşan ve mutlaka beyazperdede izlenmesi gereken benzersiz bir sinema deneyimi yarattığını hissettik. Konu Japonya olunca izleyicileri filmi kendi gözleriyle izlemeye davet ediyoruz.”
Atom Bombasındaki Rolüne Odaklanıyor
Filmde Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer‘ın hayatı ele alınırken ‘Oppenheimer‘ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının yapımındaki etkisi gözler önüne seriliyor.
Japonya’da Yayınlanmamıştı
‘Oppenheimer‘, Japonya hariç vizyona girdiği ülkelerde yaklaşık 950 milyon dolar hasılata ulaştı. Filmin gelecek yıl Japonya’daki etkisinin ne olacağı ise merak konusu.
#related_item_743794#