Organize İşler Sazan Sarmalı filmi Netflix'te! BKM'den açıklama geldi!

Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi Organize İşler Sazan Sarmalı dizisi artık Netflix'te. Organiza İşler filmi vizyondan kalkacak mı? İşte tüm merak edilenler..

Merve Mutlu
18 Şubat 2019 - 09:33
Magazin

.Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi Organize İşler Sazan Sarmalı nihayet vizyona girdi. Mars Sinema Grubu ile yapımcılar arasında başlayan soğuk savaş, filmlerin vizyona girme dönemi konusunda soru işaretleri bırakmıştı. Mısır savaşlarının galibi ise Yılmaz Erdoğan oldu. 

19-02/18/sazannn-1550472210.jpg

Türkiye'nin başarılı yapımcıları Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar, geçtiğimiz aylarda Mars Sinema Grubu ile büyük bir polemiğe girmişti. Sinema salonlarında, bilet ücretine ilave edilen zorunlu promosyon ürünleri yani mısır ve meşrubatın, izleyicilere şart koşulması ve ücret konusunda da izleyenleri zor durumda bırakması büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. 

Yılmaz Erdoğan'ın, kadrosunda Bensu Soral, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Rıza Kocaoğlu, Güven Kıraç, Okan Çabalar, Ahmet Mümtaz Tayla, Ersin Korkut ve Erdem Baş gibi oyuncuların yer aldığı Organize İşler Sazan Sarmalı adlı filmi hâlâ vizyonda izleyici karşısına çıkarken, 15 Şubat'ta sessiz sedasız Netflix'te yayınlanması sinema sektöründe şok etkisi yarattı.

Oyuncu kadrosu ve çekimleriyle dikkat çeken filmin, henüz vizyonu tamamlamadan dijital platformda yayınlanması ortalığı karıştırdı. Filmin dağıtım şirketi ile sinema salon sahipleri ayağa kalktı. Salon sahipleri 'Organize İşler Sazan Sarmalı' filmini vizyondan kaldırma kararını gündemlerine aldı.

19-02/18/oi-7-1550472625.png

Yılmaz Erdoğan, katıldığı TRT Haber'de geçtiğimiz ay, bu hamlenin sinyallerini vermişti. Erdoğan, hem vizyonda, hem de Netflix'te aynı anda yayınlanan "Roma" filmini örnek göstermiş ve dijital platformlarda da filminin yayınlanmasına sıcak baktığını söylemişti.

Filmin Netflix'te seyirciyle buluşmasının ardından ise yapım şirketi BKM eleştirilerin hedefi haline geldi.

Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği TESİYAP'tan Organize İşler Sazan Sarmalı filminin vizyonu tamamlanmadan Netflix'te yayınlanmasına tepki geldi.

19-02/18/sin.jpg

19-02/18/ema.jpg

Televizyon ve Sinema Yapımcıları Meslek Birliği olarak bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokmanın sinema sektörümüze telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini düşünüyoruz. Çok uzun bir süredir yeni sinema yasası için verdiğimiz mücadele öncelikle sinemamızın geleceği içindi. Bilet geliri olmayan, sinema işletmecilerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir sinema sektörünün ne geleceği olur ne de özgürlüğü.

15 Şubat 2019 tarihinde ortaya çıkann yeni durum tüm sektörümüzü olduğu gibi bizi de şaşkınlık içinde bırakmıştır. Tek söyleyebileceğimiz şudur: bu televizyon ve sinema Film Yapımcıları Meslek Birliğinin ortak kararı değildir. BKM adlı üyemizin kendi ticari kararıdır. Birliğimiz bu kararı yanlış bulmakta ve milli sinemamız için çok kötü bir gelişme olarak değerlendirmektedir.

TESİYAP olarak sinemanın herhangi bir bileşenini dışarıda bırakan hiçbir gelişmeyi onaylamıyor ve "film, sinema salonlarında izlenir" felsefesiyle salon işletmecilerinin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımla
Birol Güven
Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı

Yapımcı Yamaç Okur da kişisel sosyal medya sayfasından şu mesajı paylaştı:

"Organize İşler 2, vizyonunun 3. haftasında sinemalarla birlikte aynı anda Netflix'te gösterimde. Yeni Sinema Yasası tartışmaları süredursun ana akım sinema sektörünün harakiri yapmasını hep birlikte izliyoruz. Boşuna mıymış mısır tartışması?"

Yapımcı Serkan Çakarer ise twitter sayfasına şu açıklamayı yaptı:

"Organize İşler Sazan Sarmalı 1 saat önce Netflix Türkiye'de izlemeye açıldı. Sektörden ve sinemalardan habersiz ve gizli yürütülen bu operasyonun sonuçlarını ve sektöre vereceği zararı umarım iyi tartmışsınızdır. Yapımcı şirket 2 hafta önce sinemalardaki uzun reklamlardan yakınan izleyicilere 'Temmuz ayına kadar sabredin, yeni yasal düzenleme ile reklamlar kısalacak' demişlerdi. '2 hafta sonra Netflix'te reklamsız izleyin' deseydiniz ya..."

19-02/18/bkm.jpg

Organize İşler Sazan Sarmalı filminin vizyonda 3. haftasındayken sessiz sedasız Netflix'te yayınlanmasıyla ilgili Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) de bir bildiri yayınladı. Yayınladıkları bildiride Yılmaz Erdoğan'ın bu kararını eleştirirken, bu durumu "Türk Sinemasında Devrim" değil "Türk Sinemasına Darbe" olarak nitelendirdi. 

BKM'nin Netflix açıklaması..

Organize İşler Sazan Sarmalı filminin sahibi olan BKM'den de bir açıklama geldi. 

19-02/18/bk.jpg

19-02/18/m.jpg

Organize İşler Sazan Sarmalı filmimiz, üçüncü haftasında hem sinemalarımızda hem de Netflix üzerinden gösterime devame etmektedir.

BKM olarak; sonuna kadar desteklediğimiz ve yasalaşmasından memnuniyet duyduğumuz sinemalarla ilgili düzenlemenin: kampanyalar ve yazılımlarla ilgili kısmının yürürlüğünün, teknik ve ticari nedenlerle 1 Temmuz 2019'a ertelenmiş olmasına rağmen, filmlerimizin vizyon tariglerini ertelemedik ve sezon için hazırladığımız tüm filmlerimizi vizyona çıkarma kararı aldık.

Sektörümüzde yaşanan bu krizde ve değişen dünya koşullarında sinemayı ayakta tutmak adına Netflix ile yaptığımız bu anlaşmanın Türk sinemasını daha iyi bir yere taşıyacağına eminiz. Organize İşler Sazan Sarmalı filmi, Netflix üzerinden Türkiye dahil toplam 190 ülkede yayına açılacaktır. İstanbul'a ait bir filmi dünya çapında milyonlarca izleyiciye sunmak kararımızın gelecekte Türk sinemasının da aynen Türk dizilerinde olduğu gibi dünya seyircisi ile buluşmasına önayak olacağına, ülkemizin ve Türk sinemasının tanıtımına büyük katkı sağlayacağına kalpten inanıyoruz. Ayrıca bu özel anlaşma ile filmimizi dünyanın her yerinde yaşayan sinema seyircisine ve yurttaşlarımıza izletme imkanı bulduğumuz için sevinçli ve gururluyuz.

Netflix ile yaptığımız anlaşma sadece Organize İşler Sazan Sarmalı filmimiz için geçerlidir ve diğer BKM filmleri yalnızca sinemada gösterime girecektir. Filmimizin gişe rakamları beklenen düzeyde deavm ederken, ülkemizde ve dünyanın her yerinde yaşayan seyircilerimize gösterdikleri büyük ilgi için yürekten teşekkür ederiz.

 Organize İşler Sazan Sarmalı filminin konusu:

Çok Güzel Hareketler Bunlar 2. nesilde de sahne alan oyuncuların, Kıvanç Tatlıtuğ, Yılmaz Erdoğan, Bensu Soral gibi isimlere eşlik ettiği filmde, İstanbul'un altını üstüne getiren üçkağıtçı Asım Noyan ve kendisine bu nedenle mesafeli olan kızı üzerinden yeni bir dolandırıcılık ağı anlatılıyor. Asım Noyan ve çetesinin maceralarının eğlenceli bir şekilde anlatıldığı Organize İşler Sazan Sarmalı'nı Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin