Osman Kavala tutuklandı! Osman Kavala kimdir?

Gezi Parkı davası devam ederken Osman Kavala tutuklandı.

Merve Mutlu
20 Şubat 2020 - 12:40
Viral

Gezi Parkı eylemleri döneminden bu yana devam eden dava karara bağlanmış ve 16 sanığın yargılandığı davada Osman Kavala beraat ve tahliye kararı almıştı. Bu tahliyenin ardından da 15 Temmuz darbe girişimi ile suçlanan Kavala, gözaltına alınmıştı. 

20-02/20/gezi-parki.jpg

Kavala'nın gözaltına alınmasının ardından, 15 Temmuz darbe girişimi iddiası ile ilgili içeri alınmasıyla  ‘anayasal düzeni bozmaya teşebbüs' suçuna istinaden gözaltı kararı çıkması ile de İstanbul Terörle Mücadele şubesine götürülen Kavala, adliyeye sevk edilmişti. 

Osman Kavala tutuklandı!

20-02/20/osman-kavala.png

Osman Kavala darbe girişiminde bulunmak suçu ile sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklandı. Silivri Cezaevi'ne gönderilen Kavala, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs etme” suçu ile hapis cezası alıyor. 

Osman Kavala kimdir?

1957 Paris doğumludur. İstanbul Robert Lisesi'ni bitirmiş ve eğitimine Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünde devam etmiştir. Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışmaya başlamış ve Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa'da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde yer almıştır. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin