Oyuncu Adnan Koç uyuşturucu davası nedeniyle hakim karşısına çıktı!

Ataşehir’de bir kafede düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında gözaltına alınan ve polise direndikleri için tutuklanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Behram Paşa karakterini oynayan Adnan Koç ile kardeşleri hakim karşısına çıktı.

Merve Mutlu
19 Kasım 2018 - 17:38
Magazin

Ataşehir’de bir kafede düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında gözaltına alınan ve polise direndikleri için tutuklanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Behram Paşa karakterini oynayan Adnan Koç ile kardeşleri hakim karşısına çıktı. 

Uyuşturucu davası nedeniyle görülen mahkemede 3’ü tutuklu 5 sanık yargılanırken, davada oyuncu Adnan Koç hakkında tahliye kararı verildi.

18-11/19/adnan-koc-1542638493.jpg

AA'nın haberine göre; Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Adnan Koç, Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç ile avukatları katıldı. Duruşmada müşteki olarak beyanda bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru E.H, olay tarihinde bir şahsı takip halinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:
"Ataşehir ilçesine kadar geldik. Bu şahıs bir kafe önünde Adnan Koç'u arabasına aldı.Bu şahsın Adnan Koç'a uyuşturucu verdiğini gördüm. Daha sonra kafenin içine girdiler. Sanık Ahmet Koç kafenin dışında bekliyordu. Biz de uyuşturucu maddenin alındığını değerlendirdiğimiz için kafenin içine girip şahısları aradık. Sanık Adnan Koç'un üzerinden kokain olarak değerlendirdiğimiz bir miktar madde çıktı. Adnan Koç bana sanatçı olduğunu, bu işin duyulmamasını, karakola götürülmemesini benden istedi. 'Farklı şekilde halledebiliriz, istediğini her şeyi verebilecek durumdayız' dedi. Ben de kendisine teklifinin suç teşkil ettiğini söyledim. Adnan Koç'u ekip otosuna bindirdik." 

18-11/19/adnan-kocc.jpg

Daha sonra taraflarla aralarında arbede yaşandığını aktaran polis memuru, "Adnan Koç araçtan inerek Ahmet Koç'un yanına gitti. Adnan Koç ve Ahmet Koç'un polis memuru S.İ.’ye saldırdıklarını gördüm. Birkaç el silah sesi duydum, akabinde Mehmet Hayri Koç koşarak bana doğru geldi, bana tekme attı. Ahmet Koç da S.İ.’ye silah doğrultmuş ve onu darp etti. Ardından da S.İ.’ye yakın mesafeden ateş ettiğini gördüm. Aynı sırada Adnan Koç ve Mehmet Hayri Koç belimdeki silahı almaya çalışıyordu, silahım yere düştü. Yere düşen silahı Adnan Koç aldı. Mücadele ederken şahıslardan biraz uzaklaşmak durumunda kaldım. Ahmet Koç da silahla hem S.İ.’yi hem de beni tehdit ediyordu. Ben direnmeyi de bıraktım” diyerek sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. 

Oyuncu Adnan Koç hakkında oluşturulan iddianame

İddianamede bu kapsamda, oyuncu Adnan Koç ve kardeşleri Ahmet Koç ile Mehmet Hayri Koç hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüs", "kamu görevlisine alenen hakaret”, "kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisini birden fazla kişi ile silahla hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından toplam 45 yıl 3 ay 15'er günden, 90 yıl 7 ay on beşer güne kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. 

Şüpheli Mehmet Hayri Koç hakkında ayrıca "kamu malına zarar verme" suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuksuz olan diğer şüpheliler Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaşı için ise "kasten yaralama", "kamu görevlisine alenen hakaret", "kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme", "cebir ve tehditle birden fazla kişinin kaçmasına imkan sağlama" suçlarından 5 yıldan 24 yıl birer aya kadar hapis cezası isteniyor.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin