Oyuncu Zeynep Kaçar kadına şiddet içeren dizi tekliflerini reddediyor!

Dizilerde artış gösteren kadına şiddet olaylarına oyuncu Zeynep Kaçar'dan sansür isteği geldi.

Merve Mutlu
08 Ağustos 2019 - 17:32
Yeni Bölüm

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de kanayan bir yara olan ve son yıllarda hızla artış gösteren kadına yönelik şiddet vakalarının dizilerde sahnelenmesi tartışmasına bir yorum da oyuncu Zeynep Kaçar'dan geldi. 

19-08/08/zeynep-kacar.jpg

Son dönemde özellikle Sen Anlat Karadeniz, Hercai gibi diziler aracılığı ile ve çoğu zaman sansürsüz bir şekilde kadına şiddetin gösterilmesi ve bu durumun da kadına şiddete karşı bir duruş olarak nitelendirilmesi büyük tartışmalar yarattı.

19-08/08/diziler.jpg

Kadınları daha da zayıf gösteren ve şiddeti meşrulaştıran bu yapımlara yönelik açıklama yapan oyuncu ve yazar Kaçar, sosyal medya hesabından paylaştığı twitte, "Son altı ayda, televizyonda yayınlanacak iki işi, karakter dayak yiyor diye reddettim. Kadını dayakla özdeşleştiren işlerde olmayı istemiyorum. Sansür gelecekse, kadın dövmenin olağanlaştırılmasına gelse ya..." dedi. 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin