ÖZEL HABER | Cem Karaca'nın Gözyaşları biyografinin çok ötesinde bir film!

İsmail Hacıoğlu’nun başrolde olduğu, 26 Ocak Cuma günü vizyona girecek 'Cem Karaca’nın Gözyaşları', basın gösterimiyle ilk kez izleyiciyle buluştu. Yüksel Aksu’nun yönettiği film müzikle geçen bir ömrün içindeki büyük başarıları, çatışmaları, aşkları ve iniş çıkışları beyazperdeye taşırken, seyirciyi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Peki Cem Karaca'nın Gözyaşları'nı sadece bir biyografi olarak mı görmeli? Film seyirciye ne anlatıyor? Cem Karaca'nın Gözyaşları'nı sizler için değerlendirdik.

Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya yapım şirketleri Dilberay, Barış Akarsu: Merhaba filmlerinin ardından, bu kez efsanevi sanatçı Cem Karaca’nın hayatını anlatan ve 26 Ocak Cuma vizyona girecek Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi için bir araya geldi. Filmin basın gösterimi de geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Cem Karaca'nın Gözyaşları'nda seyirciyi nelerin beklediğini sizler için derledik.

En İnsanî Yanları Veriliyor

Öncelikle Cem Karaca gibi müziğimizin efsane isimlerinden birini anlatmanın ne kadar zor olduğunu filmde bir kez daha görüyoruz. Cem Karaca'nın Gözyaşları sadece bir müzik adamına değil, aynı zaman unutulmaz sesin biraz da 'Muhtar Cem' tarafına bakan bir film. Cem Karaca'nın Cem Karaca olduğu yıllara doğru uzanan filmde, memleketinden ayrı düşünemediğimiz bir Cem Karaca portresi çiziliyor. 

Filmin Kimseyle Bir Derdi Yok

Sinemamızda her zaman görmediğimiz bir sıcaklığın olduğunu söyleyebiliriz. Belki bir sanat filmi olmak için eksikleri var. Ancak görüyoruz ki filmin belki de en güzel yanı kimseyle bir derdinin olmaması. Birkaç noktayla açıklamak gerekirse; Cem Karaca, babasıyla sorunlar yaşıyor ve bir anda bu baba rolüne çok kızıyorsunuz. Ama ardından yapılan bir hareketle yine aynı baba Mehmet Karaca'ya sarılasınız geliyor.

Hasret Kaldığımız Sıcaklık ve Sanat

Aile sıcaklığının çok güzel işlendiği filmde, Cem Karaca'nın üzerindeki anne Toto Karaca ve baba Mehmet Karaca etkisini görüyorsunuz. Ayrıca burada baba rolündeki Fikret Kuşkan ile Yasemin Yalçın'a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Özellikle Yasemin Yalçın'ı izlemeyi çok özlediğimizi belirtmeliyiz. Sanatıyla her zamanki gibi büyülüyor.

Zorlama Çabalardan Uzakta

Cem Karaca'nın Gözyaşları'nın bir şeyleri gösterme, ispat etme gibi bir sorunu bulunmuyor. Film yalnızca olanı olduğu gibi, en insanî yanlarıyla vermeye çalışıyor. Bu da seyirciyi bir anda içine çekiyor. İki saat boyunca tadı damağınızda kalacak bir müzik ziyafeti sunuluyor. Bir dönem filmi olmasa da sizi anlatıldığı yıllara götürüyor ve sinema salonundan çıktığınızda bir an kendi zamanınıza dönmekte zorlanıyorsunuz. Üstelik bunu zorlama bir çabayla yapmıyor.

Gözyaşlarında Neler Gizli?

Cem Karaca'nın Gözyaşları'nda ne görüyoruz? Bu gözyaşlarında insana dair ne ararsanız o var. İlk olarak müziğe duyulan bir aşk var. Her şey bu müziğe sevdayla başlıyor. Bir yolculuğun başladığı yer tam da burası. Sonrasında bu gözyaşlarında memlekete karşı duyulan sorumluluk, insan kalabilmek için verilen mücadele ve çokça da hasret var.

Yıllar Ses Tonlarına Yansıyor

Başrol oyuncusu İsmail Hacıoğlu'nun aldığı sorumluluk büyük. Peki başka biri canlandırabilir miydi, nasıl olurdu? Tabii ki her zaman başka örnekler düşünmek mümkün. Ancak sergilenen performans sizi içine alıyor zaten. Bu nedenle başkasını düşünmek gereği duymuyorsunuz. Yılların değiştiğini İsmail Hacıoğlu'nun sesinden anlıyorsunuz. Ses değişimleri başarılı, sadece belki biraz daha Cem Karaca ağırlığını bekliyorsunuz. Bu konuda eksik bir taraf kalıyor.

Baba-Oğul Hasret Gideriyor

Filmin danışmanlığını yapan Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'ya da ayrı bir parantez açmalı. Sanki film, Emrah Karaca'nın babasına hasret kaldığı yılların acısını çıkarıyor. Bir baba oğuldan, diğer bir baba oğula hasret akıp gidiyor. Emrah Karaca'nın filmdeki aile yapısının kurulması aşamasında sıcak dokunuşları hissediliyor. 

Mutlaka İzlenmeli

Peki Cem Karaca'nın Gözyaşları'nın hiç mi olumsuz yanı yok? Elbet var. İlk göze çarpan filmde durağan bir başlangıcın olması. Film, hep böyle mi gider tereddütüne düşürüyor kısa bir süre. Ayrıca çocuk Muhtar Cem Karaca çabuk geçilmiş, havada kalan bir hikaye söz konusu. Ancak sahne geçişlerinin, ilk sahnede başlayan bir hayalin son sahneye yansımasının çok başarılı ve anlaşılır olduğunu söyleyebiliriz. 

Cem Karaca'nın hayatını bilenler için göze batan durumlardan da söz etmeli. Cem Karaca'nın Almanya yıllarında ailesine ve memleketine duyduğu hasretin dışında o yıllardaki çalışmalarını da görmek isterdik. Bekle Beni albümüne yapılan gönderme hariç o yıllar Cem Karaca açısından oldukça eksik kalıyor.

Genel itibarıyla bakacak olursak; memleketine aşkla bağlı bir Cem Karaca resmi için oldukça başarılı bir film olmuş. Ayrıca bir işe tutkuyla bağlı olmak, emek vermek ve 'yok olmadan var olmanın yolu yok' felsefesi gereğince özellikle genç nesle örnek olacak bir çalışma. Cem Karaca'nın Gözyaşları'nı herkes izlemeli. Ancak Cem Karaca'lı yıllara yetişemeyenler mutlaka izlemeli.

Kadroda Çok Değerli İsimler

Danışmanlığını Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın yaptığı projenin senaryosunu Onur Böber, Özden Uçar ve Emrah Saltık, Gayet Güzel Filmler ve Yüksel Aksu kaleme aldı. Müzik direktörlüğünü Cem Öget’in yaptığı filmin yönetmen koltuğu ise sektörde etkileyici projelere imza atan Yüksel Aksu’ya emanet. Türk sinemasının ve müziğinin zengin mirasına bir saygı duruşu niteliğindeki Cem Karaca’nın Gözyaşları filminde Cem Karaca rolünde İsmail Hacıoğlu yer alıyor.

26 Ocak'ta Vizyonda

Cem Karaca’nın Gözyaşları, Türk müziğinin ikonik ismi Cem Karaca'nın hayatını beyazperdeye taşırken izleyicilere birbirinden güçlü karakterlerle dolu bir biyografi sunuyor. Film, 26 Ocak Cuma günü tüm Türkiye’de vizyona girecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin