Özel Haber I Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filminden "atom bombası" etkisi yaratacak detaylar!

Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" filminden yeni fragman paylaşılmasıyla birlikte meraklı takipçilerde heyecanlanmaya başladı. 21 Temmuz 2023'te vizyona girecek filmde özellikle atom bombasının icadının nasıl bulunduğu işlenirken filmde bu sahnelerin ne kadar etkili olacağını fragmanda görüyoruz. Peki Oppenheimer filmi ne zaman yayınlanacak? Oppenheimer filmin oyuncu kadrosunda kimler var? Oppenheimer filminin konusu ne? Oppenheimer filminin sahneleri nerede çekildi? J. Robert Oppenheimer kimdir?

Volkan Usta
09 Mayıs 2023 - 10:58
Viral

Ünlü yönetmen Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer için beklenen fragman yayımlandı. Atom bombası sahnelerinin dikkat çektiği fragmanda heyecanlı bekleyiş arttı. İşte detaylar!

23-05/09/43a8e167d559952f3e0159beff14f0e4d9-oppenheimer1xrsquarew1400.jpg

Oyuncu kadrosunda Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt ve Cillian Murphy gibi ünlü isimlerin de bulunduğu nükleer fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın hayatının anlatıldığı filmde özellikle fragmanda geçen atom bombasının teste edildiği ve denendiği sahnelerin çok etkileyici olduğu görülüyor. Özellikle bu sahnelerin çekiminde CGI kullanılmadığı ve Amerika'nın güneyindeki bir eyalette ıssız bir alanda yapıldığı öğrenildi. Christopher Nolan ise yaptığı açıklamada, "bu çekimlerde çok zorlandık ve ilk kez böyle bir şey denedik"  sözleriyle filmde bir ilke imza attıklarını anlattı.

23-05/09/149068.jpg

Oppenheimer Filminin Konusu Ne?

Film, J. Robert Oppenheimer'ın II. Dünya Savaşı sırasında Los Alamos'ta gerçekleştirdiği nükleer bomba projesini konu alıyor. Film, bombanın Hiroşima ve Nagazaki'ye atılmasından sonra Oppenheimer'ın yaşadığı psikolojik süreci anlatacak.

23-05/09/oppenheimer2.jpg

J. Robert Oppenheimer kimdir?

Bilim ve teknoloji dünyasında "ilk nükleer bombanın babası" olarak anılan, Manhattan Projesi başkanlığını yapmış Amerikalı fizikçi ve üniversite profesörü. II. Dünya Savaşı döneminde, Los Alamos Laboratuvarı'nın, sonrasında ise ilk nükleer silahları geliştiren gizli Manhattan Projesi’nin başkanlığını yaptı. İlk atom bombası testi 16 Temmuz 1945'te New Mexico'daki Trinity tesislerinde başarıyla patlatıldı. Bhagavat Gita'dan bahsederken "Şimdi de ben dünyaların yok edicisi oldum," sözü çok dikkat çekti. Ağustos 1945'te yarattıkları nükleer silahlar ilk kez Hiroşima ve Nagazaki'de kullanıldı.  Savaş sona erdikten sonra Oppenheimer, yeni oluşturulan ABD Atom Enerjisi Komisyonu'nun etkili Genel Danışma Komitesi'nin başkanı oldu. Bu pozisyonu, nükleer silahların yayılmasını önlemek, nükleer enerjinin uluslararası kontrolü ve Sovyetler Birliği ile nükleer silahlanma yarışında lobi yapmak için kullandı.

Oppenheimer 21 Temmuz tarihinde ilk olarak Birleşik Krallık'ta vizyona girecek.

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin