Özel Haber I Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş filmini izledik! Ne umduk ne bulduk?

Tüm zamanların en ikonik süper kahramanlarından Örümcek Adam, Örümcek Evreni serisinin yeni filmiyle geri dönüyor. Merakla beklenen “Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş” (Spider-Man: Across the Spider-Verse), 2 Haziran’da ülkemizde vizyona girmeden önce bizde Diziler.com ekibi olarak filminin ön gösterimine katıldık. Peki Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş filmi nasıldı? Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş filminin konusu ne? Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş filminde kimler seslendirme ekibinde yer alıyor? Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş nerede geçiyor? Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş filmi hakkında görüşler ne?

Volkan Usta
31 Mayıs 2023 - 14:34
Viral

Miles Morales, Oscar Ödüllü Örümcek-Evreni serisinin yeni bölümü olan “Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş” ile geri dönüyor. Yönetmenliğini Joaquim Dos Santos’un yaptığı filmde Morales, farklı boyutlardan onlarca ayrı Spider-Man’lerin yer aldığı çoklu evrende bir maceraya atılıyor.

23-05/31/1685090554_sv_afi____2_.jpg

Gwen Stacy’le yeniden bir araya geldikten sonra Miles, Çoklu Evrenleri geçerken orayı canları pahasına korumakla yükümlü olan Örümcek-İnsanlar’la karşılaşır. Ancak ne zaman ki bu kahramanlar karşılaştıkları yeni tehditle nasıl başa çıkılacağı konusunda anlaşmazlığa düşer, Miles kendini diğer Örümcekler’le karşı karşıya bulur. İşte şimdi o en çok sevdiği insanları koruyabilmek için kahramanlığın tanımını tekrar düşünmeli.

23-05/31/1169095.jpg

Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş Filmini İzledik!

Miles Morales’in yeni macerasına Örümcek Adam severler olarak hepimiz hazırdık. İlk film sonrası Oscar Ödülü’nün de alınmasıyla beklentiler ikinci film için bir hayli yüksekti. Filme Gwen ile başladık elbette. Hem Gwen hem de Miles ne kadar süper kahraman olsalar da, film bize onların da birer genç olduğunu ve aileleri ile sorunları olduğundan sıkıntılar yaşayabileceği gösterdi. Bu yazıyı ne kadar spoiler’sız yazmaya çalışsak da umarım başarırız.

Miles, ilk filmde bize ne kadar kuvvetli ve erdemli bir Örümcek Adam olacağını göstermişti elbette. Bu filmde ise Örümcek-Evreni’ne bir anda dalmasıyla aslında ne kadar da yalnız olduğunu bir kez daha şahit olacaktır.  Gwen’siz geçen günler sonrası aslında Miles yalnızlığı ile baş başa kalmıştır.

Örümcek-Evreni’nde her türden Örümcek Adam'ı gördüğümüz bu filmde bir an onların arasında kaybolacağız sandık. Baş örtülü Örümcek Kadın’dan hamile olanına, at üstünde olanından eski çizgi romanlarda yer alan Örümcek Adam’a, İngiliz kapitalist karşıtı gitarlı olanından VR ile evrene giriş yapan Örümcek Kız’a kadar her çeşidi gördük çok şükür.

23-05/31/maxresdefault.jpg

Süper kötümüz Spot ise, geçtiğimiz filmde maalesef ki Miles’ın yanlışlıkla da olsa yarattığı bir canavar olmuş. Tüm evrenlerde yer alan Örümcek Adam’lara rastladığımız filmde tek bir evren boş kalmış gibi gözüküyor. Bununla ilgili spoiler vermeden geçmek istiyoruz. Ki filmi izlemek için bahaneniz olsun.

Yine filmde belki de en güzel sahnelerden birkaçı Andrew Garfield ve Tobey Maguire'ın Örümcek Adam'larını birkaç ufak sahnede de olsa görmek oldu. O bölümleri dikkatle izlemenizi tavsiye ederim.

Gelelim son ve esas olaylara, Miguel O’Hara’nın Örümcek Adam’ı tüm evreni dengede tutma çabasında olsa da, bunu belki de birçok insanı feda ederek yapacak olması Miles ve arkadaşlarını elbette çok rahatsız eder. Çünkü yaşayacakları kayıplar hayatlarını daha da eksik bırakacaktır, hatta bu kayıplar kendi ebeveynleri bile olacaktır. Miles’ın kendi evrenine dönememesi ve en sonunda karşılaştığı kişinin filmin sonunda büyük bir katarsis yaratması herkesi şok eder. Gwen ise, Miles’ı kurtarmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Ekibi toplayan Gwen, Miles’ın bulunduğu evrene yolculuk yapmaya çoktan hazırdır.

Ayrıca filmin müziklerine de değinmeden geçmeyelim. Metro Boomin’e Spider-Man: Across the Spider-Verse filminin albümünde eşlik edecek sanatçılar: 21 Savage, A$AP Rocky, 2 Chainz, Wizkid, Offset, A Boogie Wit da Hoodie, Ei8ht, Lil Wayne, BEAM, Lil Uzi Vert, Toian, Nas, Swae Lee, JID, Roisee, Coi Leray, NAV, Future ve Don Toliver özellikle yapımda yer alan tüm müzikleri birer başyapıt haline getirmişler. Zaten filmi izlerken kendinizi müziklere eşlik eder halde bulacağınızın garantisini verebilirim.

Miles Morales üçüncü filmle geri dönecek…

23-05/31/fxw4jqawyaeqv5v.jpg

Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği “Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş”, 2 Haziran’da vizyonda olacak.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin