Payitaht Abdülhamid Cemile Sultan (Devrim Yakut) kimdir?

Cuma akşamlarının vazgeçilmezi olan Payitaht Abdülhamid'in yeni sezon oyuncuları merak uyandırıyor. Payitaht Abdülhamid Cemile Sultan kimdir? Gerçek adı nedir? İşte tüm merak edilenler..

Merve Mutlu
27 Eylül 2019 - 15:21
Yeni Bölüm

Cuma akşamlarının vazgeçilmezi olan Payitaht Abdülhamid'in yeni sezon oyuncuları merak uyandırıyor. Payitaht Abdülhamid Cemile Sultan kimdir? Gerçek adı nedir? Daha önce hangi dizilerde oynadı? İşte tüm merak edilenler.. 

Payitaht Abdülhamid Cemile Sultan kimdir?

19-09/26/cemile-sultan.png

Sultan Abdülmecid’in kızı ve Sultan Abdülhamid Han’ın kızkardeşidir. Kuralcı, otoriter, hoşgörüsüz ve haremde herkese kök söktüren bir kadındır. Yıllarca, kocası ve kaybettiği 3 oğlunun acısını yaşayan Cemile Sultan, suikastte parmağı olduğu bilienen Celaleddin Paşa'yı her şeye rağmen boşamamış, abisi Abdulhamid’in görevinden azletmesine, idam hükmünden sürgüne göndermesine rağmen yanında tutmuştur.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Cemile Sultan karakterini Devrim Yakut canlandırmaktadır.

Devrim Yakut kimdir?

19-09/26/devrim-yakut.jpg

27 Mayıs 1968'de doğan sanatçı, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden 1992 yılında mezun oldu. Daha önce tiyatro kuramları, sonra da oyunculuk eğitimi aldı. 1994 yılında Adana Devlet Tiyatrosu kadrosuna oyuncu olarak katıldı. 1994/2003 yılları arasında hem Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. Kuruculuğunda bulunduğu Adana Tiyatro Atölyesi'nde çalıştı. Adana Tiyatro Atölyesi'nde oyunculuğunun yanı sıra yapımcı ve eğitmen olarak da görev yaptı. 2003 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'na atandı. 2005 yılından bu yana, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde temel oyunculuk dersleri vermektedir. 2007 Ankara Devlet Tiyatrosu müdür yardımcılığı görevine atanmış, 2006 - 2007 tiyatro sezonunda Kocasını Pişiren Kadın oyunu ile Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'na misafir oyuncu olarak katılmıştır.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin