Payitaht Abdülhamid Şehzade Mehmet Selim Efendi kimdir?

Payitaht Abdülhamid dizisine önümüzdeki bölümlerde yeni bir karakter ekleneceği açıklaması yapıldı. Peki kimdir bu Şehzade Mehmet Selim Efendi?

Nurşah
21 Mart 2018 - 11:00
Yeni Bölüm

TRT'nin büyük ses getiren dizisi Payitaht Abdülhamid'in bu hafta yayınlanacak olan 43. bölümününde yeni bir oyuncu ekibe katılacak. Başrollerini Bülent İnal, Özlem Conker ve Can Sipahi'nin paylaştığı Payitaht Abdülhamid dizisine bu hafta katılacak olan Şehzade Mehmet Selim Efendi ismindeki bu karakter gerçekte kim? 

18-03/21/sehzade-mehmet-selim-efendi.jpg

Şehzade Mehmet Selim Efendi kimdir?

Osmanlı padişahı Sultan Abdülhamid'in en büyük oğludur. Mehmed Selim Efendi, 11 Ocak 1870'te babası Sultan Abdülhamid tahta çıkmadan önce İstanbul Beşiktaş'ta doğmuştur. Annesi Sultan'ın eşlerinden Bedrifelek baş kadınefendidir. 

Altı kere evlenen Şehzade Mehmet Selim Efendi, ilk eşi ile 1886 yılında evlenmiştir. İlk eşinin ismi Deryal Hanımefendi'dir. 1887 yılında Emine Nemika Esin dünyaya gelmiştir. 1905 yılında evlendiği Nilüfer Eflakyer Hanımefendi'den tek oğlu Mehmet Abdülkerim Efendi dünyaya gelmiştir. 1910 yılında yaptığı evliliği ise Pervin Dürrü Yekta Hanımefendi iledir.

Şehzade Mehmet Selim Efendi özel olarak eğitilmiştir. İlerleyen yıllarında Osmanlı Devleti ordusuna kaptan olarak atanmıştır. 1922 yılında saltanat kaldırıldıktan sonra Beyrut'a yerleşen Şehzade Mehmet Selim Efendi 4 Mayıs 1937 tarihinde ölmüştür. Mezarı Suriye Şam'dadır.

18-03/21/sehzadenin-cocuklari.jpg

Payitaht Abdülhamid dizisinin 23 Mart Cuma günü yayınlanacak olan 43. bölümünde Sultan Abdülhamid Han'ın oğlu Şehzade Mehmet Selim ile tanışacağız. Şehzade Mehmet Selim Efendi rolünde ise İlker Kızmaz'ı göreceğiz.

Uzun süre saltanat ailesinden uzakta yurt dışında yaşayan Şehzade Mehmet Selim, eşi Handan ile birlikte Payitaht'a geri dönecektir. Babası Abdülhamid ile en iyi anlaşan şehzadelerden biri olan Şehzade Mehmet Selim, kısa sürede saltanatın dengelerini değiştirecektir.

18-03/22/payitaht-sehzade-mehmet-selim.png

İlker Kızmaz kimdir?

9 Eylül 1975'te doğan oyuncu İzmirlidir. Oyunculuk kariyerine İzmir'de bulunan özel tiyatrolarda rol alarak başlamıştır. 2004'te İstanbul'a gelir ve Ekol Drama Sanatevi'nde oyunculuk eğitimi alır.

2009'da Levent Semerci tarafından çekilen Nefes: Vatan Sağolsun filminde rol almıştır. 2014 senesinde yayına giren Yedi Güzel Adam dizisinde Kenan Hoca karakterini canlandırmıştır. Aynı sene Aslı Türkel ile evlenmiştir.

Payitaht Abdülhamid 43. bölüm fragmanı

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin