Payitaht İzzet Holo Paşa kimdir? Gerçek tarihte nasıl öldü?

İzzet Holo Paşa kimdir? Payitaht dizisinde izlediğimiz tarihi karakter ne zaman öldü?

Nurşah
07 Aralık 2018 - 14:40
Yeni Bölüm

Payitaht İzzet Holo Paşa kimdir? Gerçek tarihte yaşamış birisi midir? Nasıl öldü? DTRT 1 ekranlarının sevilen tarihi dizisinin dikkat çeken karakteri hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor...

İzzet Holo Paşa kimdir?

Tarihi kaynaklarda Arap İzzet Holo Paşa olarak da bilinir. 1852 senesinde Şam'da dünyaya gelmiştir. Çok iyi bir eğitim almıştır. 1890 senesine gelindiğinde ise Payitaht'a gelerek Yıldız Sarayı'na girmiştir. Mabeyn-i Hümayun 2. katibi olmuş ve ardından da 2. Abdülhamid'in sağ kolu haline gelmiştir. Sultan Abdülhamid'in ünlü hafiye teşkilatlarının başına geçmiş ve istihbarat sağlamıştır. Hükümdarın gizli işlerini yapan İzzet Holo Paşa, Abdülhamid'in en güvendiği adamlar arasında yer almıştır.

 

İzzet Holo Paşa nasıl öldü?

1908 senesinde Meşrutiyetin ilanı ve ardından da 31 Mart Olayı Padişah İzzet Holo Paşa'nın Payitaht'ı terk etmesine sebep olmuştur. Abdülhamid ve çevresinin zora düşmesi onun da bu ülkedeki yerini sallantıya almıştır.

İzzet Paşa ilk olarak Avrupa'ya ardından da Mısır'a geçmiştir. Burada zorluk çekmemiş ve refah içerisinde yaşamıştır. İzzet Holo Paşa'nın ölümüne dair pek bir bilgi olmamasına rağmen, 1924 senesinde Kahire'de hayatını kaybettiği bilinmektedir. Payitaht Abdülhamid dizisinde İzzet Holo Paşa karakteri Erdem Ergüney tarafından canlandırılmaktadır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin