Payitaht Mislimelek kimdir, anlamı nedir? Alişan ile yaptığı evlilikle gündeme gelen Buse Varol hakkında!

Payitaht Abdülhamid dizisi ile sık sık duymaya başladığımız Mislimelek (Pakize) kimdir? Geçtiğimiz günlerde ünlü ses sanatçısı Alişan'la yaptığı evlilikle kendisinden bahsettiren Buse Varol kimdir? Kaç yaşında, şimdiye kadar rol aldığı yapımlar nelerdir?

Nurşah
07 Mayıs 2018 - 13:00
Kültür Sanat

Şehzade Abdülkadir'in eşi olan Mislimelek, Payitaht Abdülhamid dizisinin en çok merak edilen karakterleri arasında yer alıyor. Buse Varol'un oyunculuğu ile ekranlara gelen Mislimelek tarihte yaşamış birisi midir? Mislimelek isminin anlamı nedir? Karaktere can veren Buse Varol hakkında merak edilen her şey haberimizde yer alıyor!

18-05/07/mislimelek-kimdir.jpg

Mislimelek kimdir?

TRT 1 ekranlarının sevilen tarihi dizisi Payitaht Abdülhamid ile tanıdığımız Mislimelek tarihte yaşamış bir karakterdir. Kendisi hakkında çeşitli kaynaklarda yazılan bilgilere ulaşabildiğimiz gibi, hatıraları da yeğeni Nemika Sultan tarafından "Haremden Sürgüne Bir Osmanlı Prensesi" adı ile kitaplaştırılmıştır.

Mislimelek daha çok küçük yaşlarda iken Payitaht'a getirilmiştir. Bir Abhaza prensesi olan bu ufak çocuk, 1883 senesinde dünyaya gelmiştir. Payitaht'a ise yedi yaşlarında iken getirilmiştir. Gerçek ismi Pakize'dir. Abdülhamid, Pakize'yi sarayda huzuruna kabul ettikten sonra ismini Mislimelek olarak değiştirmiş ve adına layık bir hayat yaşamasını temenni etmiştir.

Mislimelek, Şehzade Abdülkadir'in ilk eşidir. On beşli yaşlarında Şehzade ile evlendirilen Mislimelek'in Abdülkadir'den hiç çocuğu olmamasına rağmen onun diğer çocuklarını kendi evladıymış gibi sevmiştir.

Anılarını anlattığı kitabında, Payitaht'taki hayatını birinci elden anlatmış ve tarih meraklılarına bir ışık olmuştur. 6 Mart tarihinde sürgün edilişlerini anlatırken, hayatının geçtiği sarayı ve her şeyi geride bırakırken hissettiği duyguları kaleme alan Mislimelek, 1955 senesinde sürgün olarak yaşadığı Lübnan'da hayata veda etmiştir.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Mislimelek karakteri Buse Varol tarafından canlandırılmaktadır.

Mislimelek kelime anlamı nedir?

Mislimelek isminin iki tane farklı anlamı vardır. Güzel kokulu ve hoş anlamlarına gelen kelimenin diğer manası ise terbiyeli ve uysal mizaç sahibi kişiliktir. Tarihimizde yaşamış olan Mislimelek'e bu isim Sultan tarafından verilmiştir.

18-05/07/buse-varol-mislimelek.png

Buse Varol kimdir?

25 Mart 1990 tarihinde dünyaya gelen Buse Varol, an itibarıyla 28 yaşındadır. Manisalı olan güzel oyuncunun boyu 1.73 cm’dir. Eğitim Fakültesi mezunudur. Miss Turkey güzellik yarışması ile adını duyurmuş, yarışmadan önce de 2 sene öğretmenlik yapmıştır. Yarışmaya katılmaya son anda karar vermiş ve son gün başvurmuş. Yarışma için en çok kuzenleri Ali ve Elif kendisini desteklemiş. Başvuru yaptığı sırada ailesinin haberi yokmuş. Yarışmaya çağırılınca ailesi öğrenmiş ve çok desteklemişler.

Yarışmanın ardından bir süre boyunca modellik yapmış ardından da televizyon ekranlarında kendisini göstermiştir. İlk rol aldığı yapım 2013 senesinde yayınlanan Tozlu Yollar adlı dizidir. Ardından Şehrin Melekleri, Kış Güneşi, Sevda Kuşun Kanadında ve Dostlar Mahallesi dizilerinde de oyuncu olarak yer almıştır. 

18-05/07/buse-varol-alisan.jpg

Güzel oyuncu, bir dizi setinde beraber çalıştığı Alişan ile 6 Mayıs 2018 tarihinde nikah masasına oturmuştur. Olaylı bir birlikteliğin ardından gelinen bu nokta, Türk magazin gündeminin son zamanlarındaki en büyük haberlerinden birisi haline gelmiş ve çok konuşulmuştur.

Payitaht Abdülhamid yeni bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin