resim yok
04 Nisan 2011 - 00:00

 

Aslında hiç de kısa sayılamayacak bir süre boyunca hem sahneye çıktı hem de sinema filmleri ve televizyon dizilerinde rol aldı. Ama milyonlarca seyircinin dikkatini Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinde canlandırdığı Rahmi Ketenci karakteriyle çekti.. 

Kurduğu kısacık cümleler, bir kelimeyi iki kez tekrar etmesi, özellikle de "deme öyle deme" repliğiyle daha dizinin ilk bölümünden hafızalarda silinmez bir yer etti Bülent Seyran

Özellikle de oğlu sandığı çocuğun başkasından olduğunu öğrendiği ölümde kendisiyle birlikte ekran karşısındaki milyonlarca seyirci de gözyaşı döktü. 

TV'nin bugüne kadar gördüğü en yürek burkan ama en sevili kahramanlardan biri olan Rahmi Ketenci'yi canlandıran Bülent Seyran'ı biraz daha yakından tanıyalım istedik. 

 

29. Bölüm Fragmanı için tıklayınız

İşte "Almancı çocuğu" Seyran'ın öyküsü..

Bülent Seyran, 1976 yılında Almanya'da dünyaya geldi. Daha sonra Türkiye'ye gildi. 1992 yılında İzmir Konak Belediye Tiyatrosu'nda kursiyer olarak tiyatroya başladı. Orada çeşitli oyunlarda sahneye çıktıktan sonra farklı tiyatrolarda oyunculuğa devam etti.

1997 yılında İstanbul'a geldi Bülent Seyran.. Akademi İstanbul Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Daha sonra da dizilerle oynamaya başladı.

Seyran'ın Babam ve Biz ile başladığı dizi serüveni Asmalı Konak, Melek, Patron Kim, Metro Palas, Avrupa Yakası, Ters Köşe, Selena ve Derman dizilerinde aldığı rollerle devam etti.

Kafkas Tebeşir Dairesi, Rumuz Goncagül, Pal Sokağı Çocukları, Keşanlı Ali Destanı ise Seyran'ın rol aldığı tiyatro oyunlarından.

Genç aktör Hırsız Var, Mustafa Hakkında Her Şey, Bana Şans Dile ve Eyvah, Eyvah gibi sinema filmlerinde de kamera karşısına geçti.

Son olarak Tiyatrokare'de sahneye çıkan Bülent Seyran, son zamanlarda popülaritenin tiyatroyu kötü etkilediğini söyleyerek şimdilik sahnelerden elini çektiğini açıkladı.

Ama Seyran'ın hayatında asıl yapmak istediği tiyatro. Ve aktör bunun için doğru zamanı bekliyor.

"İstanbul'un kişiye kendini var edebilmek için çok alan sunduğu için buraya geldim" diyen Seyran, İzmir'de yapılabilecek ne varsa yaptığını söylüyor.

"Gerekirse aç kalmalıyım ama başka bir şey yapmalıyım" diye düşünerek "büyük deniz" dediği İstanbul'da kalmaya karar verdi Seyran.

Aslında Bülent Seyran'ın aklında dizi oyunculuğu yoktu. Hatta bir ara "Şu diziler yasaklansa da biz de rahat etsek" diye de düşündü. Önceleri kaçtığı dizi dünyasında ufak tefek işler yaptı. Sonra iki yıl ara verdi ve şimdi de onun için dönüm noktası olan Fatmagül'ün Suçu Ne için kamera karşısına geçti.

Rahmi karakterini oynamanın her oyuncunun hayali olduğunu söyleyen Seyran popüler olmaktan hiç hoşlanmıyor: "Bazen insanlar yolda giderkenparmağını gözüme uzatarak beni gösteriyorlar. Açıkçası bu beni rahatsız ediyor. Bir gün bütün bu ilgi kaybolur da ben sadece tiyatrodaki egomla yaşamaya çalışırken bunun eksikliğini hissederim diye çok korkuyorum" diyor.

Seyran, biraz "saf" olan Rahmi karakterini canlandırırken halasının ikiz çocuklarından ilham aldığını söylüyor.

Halasının kendisinden bir yaş küçük olan ikiz çocuklarında zeka problemi olduğunu onlarla çok vakit geçirdiği için de Rahmi'yi canlandırırken ondan yararlandığını söylüyor.

Seyran, “Onlar sevindiği zaman, üzüldüğü zaman ne yaptıklarını biliyorum” şeklinde konuşuyor.

Canlandırdığı Rahmi karakterini de “Rahmi, kız kardeşine ölümüne tapan, onu çok seven, ölmüş anne-babasından yadigar olduğu için de o emaneti hayatı boyunca saklayıp, koruyup güvende olmasını isteyen bir karakter” diye anlatıyor.

Fatmagül'ün Suçu Ne dizisiyle popüler olan Bülent Seyran, son derece mütevazı bir yaşam sürdürüyor. Hala metroya, metrobüse ya da dolmuşa bindiğini söylüyor Seyran.

Hatta bir defasında metroda kendisini gören iki kişinin hakkında "Böyle para kazanıyorlar. Bir de metroya biniyorlar" diye eleştiride bulunduğunu da sözlerine ekliyor.

Ama Seyran sanıldığı kadar büyük paralar kazanmadığının da altını çiziyor: " Bu kadar para kazanıyorsam neden kirada oturayım" diyor.

Bülent Seyran , dizide kardeşini canlandıran Beren Saat'i kız kardeşi gibi sevdiğini de söylüyor. Genç yıldızın kazandığı astronomik ücretler de onu hiç ilgilendirmiyor. Bu konudaki görüşünü de "Belki de Beren Saat oynamasıyda bu dizi bu kadar tutmazdı" diye dile getiriyor.

 

B. Saat fotografları için tıklayınız

 

 

 

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin