Recep Tayyip Erdoğan'ı Aliya dizisinde kim canlandırdı?

Trt 1 ekranlarında yayınlanacak dizi Aliya'nın çekimleri bitti. Recep Tayyip Erdoğan'ı Aliya dizisinde kim canlandırdı? Şehir Tiyatroları oyuncusu olan Savaş Barutçu dizide Erdoğan'ı canlandıracak.

Berfu Gürle
21 Kasım 2017 - 10:35
Gündem

11-22 Temmuz 1995 senesinde yaşanan Srebrenitsa Katliamı'nın 22. yıl dönümünde hayata geçirileceği duyurulan 6 bölümlük mini dizi "Aliya"nın çekimleri tamamlandı. Recep Tayyip Erdoğan'ı Aliya dizisinde kim canlandırdı?

Dizi Bağımsız Bosna Hersek'in 'bağımsızlık' için verilen mücadelenin öncüsü, devletin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatıyor. Dizinin başrol oyuncusu usta isim Yurdaer Okur, Aliya İzzetbegoviç'i canlandırdı. Sancak Medya imzalı dizinin son bölümünde sürpriz bir isim seyircisini bekliyor. İzzetbegoviç'i 2003 yılında hasta yatağında ziyaret eden Cumhurhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dizide anlatıldı. Dizide R. Tayyip Erdoğan'ı kimin canlandıracağı ise merak edilen sorular arasındaydı.

Çekim şekilleri ve kalitesiyle sinema tadını veren dizide Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rolü için titiz bir cast çalışması yapıldı. Çalışmanın tamamlanması ardından Şehir Tiyatroları oyuncusu olan ve dış görünüş olarak oldukça benzerlik gösteren Savaş Barutçu'da karara varıldı. 

17-11/21/recep-tayyip-erdogani-aliya-dizisinde-kim-canlandirdi-1511249297.jpg

Dizinin yayın tarihi henüz belli değil. Önümüzdeki iki ay içerisinde dizinin seyirci ile buluşması bekleniyor. 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin