Rus hayranları 'Muhteşem Hürrem'i istiyor!

Eylül ayı başlarında Muhteşem Yüzyıl dizisinin dördüncü sezon çekimleri başlayacak ve 104. bölüm, tarihsel melodramın yeni aşaması, yeni hikayeleri ve hatta yeni kahramanları ile gösterime girecek.

resim yok
23 Temmuz 2013 - 13:22
Magazin

Eylül ayı başlarında Muhteşem Yüzyıl dizisinin dördüncü sezon çekimleri başlayacak ve 104. bölüm, tarihsel melodramın yeni aşaması, yeni hikayeleri ve hatta yeni kahramanları ile gösterime girecek.

Baş aktris Meryem Uzerli’nin projeden ayrılması ve yerine Vahide Gördüm’ün getirilmesi, dizinin Rusyalı hayranlarının da gözünden kaçmadı.

 

Gördüm'e sıcak bakmıyorlar


Meryem Uzerli’ye bağlanan Rusyalı seyirciler, yeni aktrisi pek de sıcak bulmadı.

İnsanlar, forumlarda ve sosyal ağlarda yazı yazmaya ve eski aktrisin geri getirilmesini talep etmeye başladı.

Forumlarda:

“Meryem geri dönsün! Sadece iyi bir Roksolana değil, en iyisi. Onun yerine geçecek birini düşünemiyorum, çok yetenekli ve güzel bir kadın olsa dahi” tarzında taleplerde bulunuldu.

Yapılan anketler sonucu ve Vahide Gördüm’ün açık ara farkla gerilerde bırakan Meryem Uzerli hep yüzde 95’in üzerinde oy topluyor.

Dizi hayranlarına göre 103. bölüm bir hayal kırıklığı oldu:

“Yeni aktris Meryem’den çok daha yaşlı, tamamen farklı bir karaktere ve oyun tarzına sahip. Yeni sezonda eski Hürrem’i görmek umudundayım. Büyük ihtimalle diziden ayrılma durumu sadece bir reklam hamlesi, bu durumda hedefe ulaşmıştır!”

“Hürrem dizide yaşıyor belki, ancak Meryem’in gidişiyle Hürrem öldü hissi var. Meryem, oyunuyla, mimiğiyle, el hareketleriyle, gülümsemesiyle, yanaklarıyla seyircilerin kalbini fethediyordu… Kendisi, gülüşü, zarifliği çok doğaldı. Projeden ayrılması talihsiz bir durum. Çekimleri tamamlamalıydı. Meryem’siz bir Muhteşem Yüzyıl hiç de muhteşem değil. Meryem, muhteşem bir aktris, karizmatik ve sıra dışı. Hürrem rolüne öyle bir alışmıştı ki, artık başkası böyle oynayamaz.”

Tüm yorumlar bu kadar kategorik değil: “Ben de Hürrem hayranıyım ve hem aktrisi hem de oyununu çok beğeniyordum. Elbette gitmesi üzücü ve dönerse çok sevinirim. Ancak yeni aktris böyle karşılanmamalı. Meryem Uzerli’nin yerini alması teklif edildiyse suçu ne? Ve yeni aktrisin, “Çoğu benim görünüşümü beğenmiyor, ancak Meryem gibi 29’da olmadığımı anlamaları gerek” sözlerinden çok etkilendim, çünkü son zamanlarda bir dizide oynuyordu ve projeyi terk etmek zorunda kalmıştı.”

Bir başka görüş açısı, Hürrem’e ve genel olarak diziye daha derin bir yaklaşıma sahip: “Dizi izlenemez hale geldi. Meryem’in mimiğine ve el hareketlerine alışmıştık. En büyük özelliği, her şeyin yüzünde yazılı olmasıydı. Olay bilinmese de ne hissettiği anlaşılıyordu. Tutkulu oynuyordu. Gerçekten de role alışmıştı. Vahide’yi sadece beş dakika gördüm, ancak Hürrem karakterini farklı bir şekilde yansıtacağı şimdiden anlaşıyor.”
[reklam]
Türk seyirciler ise Vahide Gördüm’e şahsen seslendi. Geçtiğimiz günlerde, dizi afişinde Meryem Uzerli’nin yerine photoshopla eklendiği fotoğrafı yayınlandı. Fotoğraf hem dizi hem de Meryem Uzerli hayranlarını öfkelendirmişti. Seyircilerden birinin fotoğraf yorumu şöyleydi: “Vahide, siz güzel ve yetenekli bir oyuncusunuz. Lütfen bize darılmayın ancak bu rolde Meryem Uzerli’yi görmek istiyoruz. Bu rol sadece ona ait, başka hiç kimseye ait değil. Çalışmalara dönmesini istiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, ancak onu görmek istiyoruz. Hürrem’imiz nerde? Niçin ve neden kovuldu? Kızmayın, lütfen, ancak en az bin kişilik seyirci kitlesi sadece onu görmek istiyor. Buna alıştık ve kimse bizi vazgeçiremez. Bizi duyun, lütfen.”

TIMS Productions’ın resmi açıklamasına göre Meryem Uzerli, en azından ileri sürdüğü taleplerinin (günde 6 saat ve haftada 4 çalışma günü) imkansız olması nedeniyle diziye dönmeyecek. Buna rağmen hem Rusya’da hem Türkiye’de hayranları yeni haber beklemeye devam ediyor. Çoğu, eski Hürrem’in döneceğinden emin. Hem dedikodulara hem de proje oyuncularının bu doğrultudaki sözlerine inanmaya hazırlar. Ancak yapım şirketi, çekimleri yarıda bıraktığı için tazminatını ödemeden Meryem Uzerli’nin projeye dönmesi bir yana, Türkiye’ye giriş yapamayacağını açıkladı.

Hayranlar, hükümetin şimdi diziyi çok daha az eleştirdiğine işaret ediyor. Muhteşem Yüzyıl, Suskunlar, Kavak Yelleri gibi popüler dizilerin yapım şirketi, en çok vergi ödeyen şirketler listesinde yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihsel gerçekleri çarpıtması, mahrem sahneleri kullanması ve kadınların açık giyimleri nedeniyle Muhteşem Yüzyıl’ı sert bir dille eleştirdikten sonra Timur Savcı eleştirilere kulak vermek, başbakanın öfkesine neden olan sahneleri diziden çıkarmak ve kadın giyimlerindeki dekolteleri kapatmak zorunda kalmıştı. Şimdi, öyle görünüyor ki Timur Savcı, Erdoğan’ın gözünde itibarını iade ettirdi ve Türk hükümetini memnun etti. Zira TIMS Productions, 2012 yılında hazineye tam 7,5 milyar lira gelir sağlayarak geçtiğimiz yılın en çok vergi ödeyen 100 şirketi arasında 60’ıncı oldu.

Şimdi, oyuncular dinlenirken ve yeni sezona hazırlanırken seyirciler, senaryo yazarlarının gelecek hamlelerini öngörmeye çalışıyor, internette haberleri okuyor ve Süleyman Kanuni dönemi ile ilgileniyorlar.

Bununla birlikte dizi ile ilgili ilginç hikayeler de halkın ilgisini çekiyor. Örneğin, Mahidevran Sultan’ı oynayan Nur Fettahoğlu’nun, oğlu Şehzade Mustafa’yı oynayan Mehmet Günsür’den 5 yaş küçük olması, Meryem Uzerli’nin ise dizideki kızı Pelin Karahan’dan sadece 1 yaş büyük olması.

 

 

MUHTEŞEM YÜZYIL'IN KİRAZ AĞA'SI KONUŞTU! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin