Sadettin Köpek nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisi ile tanıdığımız tarihi karakterlerden birisi olan Emir Saadettin Köpek nasıl öldü? Kaç yaşında öldü sorularının cevapları haberimizde yer alıyor...

Nurşah
02 Nisan 2018 - 17:50
Yeni Bölüm

Diriliş Ertuğrul dizisindeki önemli karakterlerden biri olan Sadettin Köpek nasıl öldü? Ne zaman öldü? Soruların cevapları haberimizde yer almaktadır...

18-04/02/sadettin-kopek-kimdir.jpg

Sadettin Köpek kimdir?

Tarihin gördüğü hırslı ve acımasız karakterlerden biri olan Sadettin Köpek'in hayatının ilk dönemleri hakkında pek bir bilgi olmamakla beraber Konya yöresindeki oldukça zengin bir aileden geldiğine dair görüşler ortaya atılmıştır. Gerçek ismi "Köpek bin Muhammed" iken kendisine takılan lakabı da Sadeddin'dir. 1. Aleaddin Keykubat ve 2. Gıyasettin Keyhüsrev döneminde Selçuklular bünyesinde devlet adamlığı ve mimarlık yapmıştır. Dönemin önemli devlet adamlarından birisi haline gelen Sadettin Köpek, acımasızlığıyla nam salmıştır. 

1. Aleaddin Keykubat döneminde çeşitli savaşlarda ordu kumandalığı kademesine kadar yükselmiştir. Ayrıca ünlü Kubadabat Sarayı ve Zazaddin Hanı'nın mimarlığını yapmıştır.

18-04/04/sadettin-kopek-kubadabat-sarayi-mmar.jpg

1. Aleaddin öldükten sonra çocuk yaşlardaki 2. Gıyasettin Keyhüsrev'in tahtın başına geçmesi için çabalamış ve bunu başarıyla sonuçlandırmıştır. Kimi tarihçiler 1. Aleaddin Keykubad'ın beklenmedik ölümünde ve tahtın varisi olan İzzeddin Kılıç Arslan'ın yerine . Gıyasettin Keyhüsrev'in geçmesinde parmağı olduğu söylemektedir. 2. Gıyasettin Keyhüsrev, onun sözüne pek çok olayda güvenmiş ve bunun sonucu olarak da Saadettin Köpek devlet içerisindeki otoritesini sağlamlaştırmıştır. 

Sadettin Köpek nasıl öldü?

Sadettin Köpek zaman içerisinde devlet kademesindeki mevkiisini yükseltmiş ve düşünceleri ile uyuşmayan devlet adamlarını ya da kendine rakip gördüğü kişilikleri öldürtmesi ile ün kazanmıştır. Hayatı boyunca Selçuklu tahtına oturabilmek için çeşitli yollara başvuran ve bu uğurda karşısına çıkan herkesi feda edebilecek kadar zalim olan Sadettin Köpek ölümü ile de oldukça ibret verici bir nitelik kazanarak sonrasından gelenlere ders olmuştur...

Sadettin Köpek'in ölümü şu şekilde gerçekleşmiştir: Onun ne kadar tehlikeli birisi olduğunu geç de olsa farkeden 2. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından Kubadabat Sarayı'na bir eğlenceye çağrılmıştır. Keyhüsrev'in yaptığı plan doğrultusunda Sadettin Köpek eğlencede bulunan Sivas Emiri Hüsamettin Karaca tarafından kılıçlanarak öldürülmüştür. Hatta cesedi, ilerleyen günlerde halka ve çevredekilere ibret olsun diye uzun süre boyunca kalenin burcunda asılı bir şekilde bekletilmiştir. Sadettin Köpek'in ölüm senesi 1239'dur.

Diriliş Ertuğrul dizisinde de gördüğümüz Sadettin Köpek Murat Garipağaoğlu tarafından canlandırılmaktadır.

İLGİLİ İÇERİK

Diriliş Ertuğrul Saadettin Köpek öldü mü?

Diriliş Ertuğrul dizisinde sıklıkla karşımıza çıkan Sadettin Köpek karakterinin ölüp ölmeyeceği izleyiciler tarafından oldukça merak edilmekte... Aslıhan tarafından ağır bir şekilde yaralanan Sadettin Köpek acaba dizinin 113. bölümde ölecek mi? Bu sorunun cevabını Diriliş Ertuğrul'un yayınlanacak olan yeni bölümünde öğreneceğiz...

18-04/02/murat-garipagaoglu-kimdir.jpg

Murat Garipağaoğlu kimdir?

A.Ü. Tiyatro Bölümü mezunu olan Murat Garipağaoğlu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

1987 yılında İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

Dicle, Suskunlar, Diğer Yarım ve Cinayet isimli dizilerde yer almıştır. Başarılı oyuncu son olarak karşımıza Diriliş Ertuğrul dizisinde Emir Sadettin Köpek karakteri ile çıkmıştır.

Diriliş Ertuğrul 113. bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin