Şahan Gökbakar Mars Grubu'na savaş açtı! Bilet fiyatları polemiği büyüyor!

Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan'ın Mars Sinema Grubu ile polemiği artıyor.

Merve Mutlu
04 Ocak 2019 - 09:54
Magazin

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, geçtiğimiz günlerde Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar'ın boykota gideceklerini iddia eden bir yazıyı kaleme almış ve kafalarda soru işareti yaratmıştı.

Gazeteci Cengiz Semercioğlu kaleme aldığı yazıda, "Film yapımcılarıyla salon işletmecileri, özellikle de Mars Grubu birbirine girdi. Film yapımcıları haklarının verilmediğini, promosyonlarla bilet fiyatlarının sürekli yükseltildiğini söylüyor.
Sinemada şok gelişme… Yılmaz… Cem… Şahan… Mahsun… Filmleri vizyona girmeyebilir" demiş ve polemiğin fitilini ateşlemişti. 

19-01/04/kom.jpg

Bu durumun ardından Mars Grup'un Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar, 'Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz’lar çıkar' demiş, bu sözler krizin daha da büyümesine yol açmıştı. 

Cem Yılmaz, Acar’ın bu sözlerine sosyal medya hesabından yanıt vermiş, “Hayatımda ilk defa gördüğüm bu hanım yeni Cem Yılmaz’lar çıkaracakmış! Yavaş çıkarsın. Hanımefendi hadi bırak Cem Yılmaz çıkarmayı da tüm Türkiye’de sinema biletini 15 lira yapmayı teklif ediyorum 40 liraya bilet satmak yok var mısın? Yoksun tabii… İyi çıkarmalar, Cengiz’i geçiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

19-01/04/yilmaz-erdogan.png

Yılmaz Erdoğan konuyla ilgili olarak:

"Yeni bir Cem Yılmaz çıkaracağını söyleyecek kadar şaşırmış bu hanımefendiyi ben çıkaramadım. Cem’in söylediklerine katılıyor; bu ayarsız, şuursuz yaklaşımı kınıyorum. C.Semercioğlu’nun, mısır patlağı fonundaki ‘dünya tatlısı’ fotoğrafının manasını da hiç çıkaramadığımı ekliyorum." diyerek Grubu ve Semercioğlunu eleştirmişti.

Oyuncu ve yapımcı Şahan Gökbakar da bu durum hakkında son derece sert çıkışlar yapmaya başladı. İlk olarak Instagram hesabından paylaştığı bir skeç video ile sinema grubunu taklit ederek eleştirdi.

19-01/04/misir-ve.png

"İki tane fiş vereceksin. Bir tanesi bilet, üzerinde ne yazacak? 8 TL. 12 TL de mısır, meşrubat. Etti sana 20 lira. Adam 20'yi bilete verdiğini sanacak. Ama 12'sini mısıra kolaya verecek. Bilet 8 ya 50 50 onu bölüşeceksin artık. Gönül ister onu da bölüşmeyelim ama yapacak bir şey yok. Yani bir 4 lira civarı, 20 liradan 4 lira bilemedin 5 lira yapımcıya veriyoruz. Başımın gözümün sadakası olsun 4 lira da vereceğiz artık yapacak bir şey yok." sözleriyle Mars Grubu'ndan yetkili kişiyi canlandırdığı skeçle tepkisini göstermişti.

Polemiğin sonlanmaması üzerine Şahan Gökbakar yeni bir gönderi paylaştı.

"Cektigim videoda anlatılanlar tamamen gerçek demistim! Giseden 2 adet fis veriliyor demistim hani 20 liraya bilet satip, 12 lirasini mısır ve içecek kampanyası yutturmacasiyla bufeye aktaran ve direk cebe indiren kalan 8 lirayi yapimciyla bolusen sinemaciyi canlandirmistim.. Buyrun belgesi...Seyirci acikca kandiriliyor. Zorla misir ve icecek,frigo vs. satiliyor. Siz film izlemeye sinemaya gidiyorsunuz odediginiz ucreti filme verdiginizi saniyorsunuz ama misira ve kolaya zorunlu olarak biletten cook daha fazla oduyorsunuz....Durum cok acik...Bu acik kandirmaca bi te ceeeek! Baska yolu yok..belegeleriyle arz ederim efendim...
-----------------------------------------------------------------
Not: bu gordugunuz sikayetler internette tuketici haklarini takip eden bir siteden binlerce sikayet arasindan alinmistir..."

notuyla paylaştığı fotoğraflar ise şu şekilde...

19-01/04/1.png

19-01/04/2.png

19-01/04/3.png

19-01/04/4.png

19-01/04/5.png

Kriz büyürken konuya ilişkin CGV Mars Entertainment Grup CEO'su Dong Won Kwak'tan bir açıklama geldi.

Günümüzde özellikle içeriğe, alternatif kanallar vasıtasıyla erişimin daha ucuz ve hızlı bir şekilde yapılabildiği düşünüldüğünde, film endüstrisinin ayakta kalabilmesi ve büyümeye devam edebilmesi için, sinemaya gitme eylemi basit bir içerik tüketimi değil, birçok etkeni barındıran kültürel bir deneyim olarak konumlandırılmalıdır. Özellikle, bugünlerde içerik çeşitliliğine alternatif kanallardan kolaylıkla çok daha ucuz fiyata ve daha hızlı bir şekilde erişilebiliyor. Bu bağlamda, herhangi bir paydaşın izleyicinin rahat bir sinema salonunda, yeme-içme hizmetleriyle birlikte sevdikleri filmlerin tadını çıkarma hak ve avantajlarını feda ederek, endüstri ortamını kimsenin faydasına olmayan bir duruma sürüklemesinin doğru olmayacağına inanıyoruz.

Bu kapsamda Meclis'e sunulan yasa teklifinin büyüme potansiyeline sahip olan bu sektördeki yatırımları aksatmaması adına iyileştirilmeye ihtiyaç duyan alanları olduğunu düşünmekteyiz. Sinema sektörü, çeşitli alt sektörlerden oluşur ve tümünün büyümesini teşvik etmek için dengeli bir bakış açısı şarttır. Prodüksiyon bölümü için iyi destek sağlamanın yanı sıra bazı sinemalarda gişelerdeki kayıp ve kaçakları önlemek için dağıtım sektörünün güçlendirilmesi, hem yapımcıların ilgisini korumak hem de normalde daha yüksek kalitede salon çalıştırmak için önemlidir. Ayrıca, sinema operatörlerinin daha fazla sinema altyapısı ve salonların iyileştirilmesi için gereken yatırım kaynaklarının tamamen tükenmesine neden olacağından, reklam süresi üzerindeki kontrol tedbirli bir şekilde gözden geçirilmelidir. Ayrıca öngörülebilir bir yatırım ortamı sağlamak için herhangi bir yeni yasa veya düzenleme Rekabet Kanunu gibi mevcut yasalarla da uyumlu olmalıdır.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin