"Son Akşam Yemeği" vizyondaki yerini aldı!

Cumhuriyet'imizin 100. yılına armağan olarak hazırlanan ve rejim değişikliğinden bir gece önce Çankaya Köşkü'nde yaşananları konu alan "Son Akşam Yemeği" 27 Ekim itibarıyla seyirci karşısına çıktı. Onur Tuna, Pelin Akil, Engin Şenkan gibi isimlerin yer aldığı filmde seyirci, Cumhuriyet'in ilanına giden 24 saatlik süreci izleyecek.

ozan
27 Ekim 2023 - 16:18
Kültür Sanat

28 Ekim 1923 tarihinde Çankaya Köşkü'nde nelerin yaşanabileceğini kurgulayan "Son Akşam Yemeği" bugün itibarıyla seyircinin beğenisine sunuluyor.

İşte filmin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım...

23-10/27/f-1698412934.jpg

"Son Akşam Yemeği"nin sosyal medya hesabından paylaşılan görsele "O gün bugün! Uzun süren bir hayalin, emeğin ve tutkunun ürünü olan filmimiz nihayet vizyona girdi. Gelin, bu sinematik şölene hep birlikte şahit olalım" notu düşüldü.

23-10/27/son-aksam-yemegi.jpg

Levent Onan’ın yönettiği filmde Onur Tuna, Mustafa Kemal Paşa’yı; Pelin Akil ise Latife Hanım’ı canlandırıyor. Engin Şenkan ve Azra Aksu’nun Ahir Usta ve torunu Elif olarak başrolleri paylaştığı filmde Necip MemiliAslı TandoğanMustafa Kırantepe, Yasemin Baştan, Nehir Gökdemir ve Tuğba Daştan gibi birbirinden değerli oyuncular rol alıyor.

28 Ekim 1923’te Çankaya Köşkü’nde, ülkenin kaderini değiştirecek kararlara imza atılmak üzeredir. Akşam verilecek yemek için mutfakta hummalı hazırlık devam ederken, köşkün yaşlı yamağı Ahir’e köyden bir ziyaretçi gelir. Çankaya Köşkü’nün üst katında yeni bir yönetim şekline geçiş tartışılıyordur ve ertesi gün Cumhuriyet ilan edilecektir. Köşkün mutfağında ise aşçıdan yamağa tüm çalışanlar hüzün ve mutluluk dolu bu yirmi dört saate şahitlik edecektir.

Yaratıcı yapımcılığını Esra Seyrekbasan’ın yaptığı, senaryosunu Ayla Hacıoğulları ile Vilmer Özçınar kaleme aldığı filmin dağıtımını TME Films’in üstleniyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin