Stephen King romanı Sleeping Beauties de dizi oluyor!

Dünya çapında milyonlarca hayranı bulunan usta yazar Stephen King'in yakında çıkacak olan Sleeping Beauties isimli romanı televizyon ekranlarına uyarlanacak.

Volkan Küçükel
05 Nisan 2017 - 14:56
Gündem

Her romanı merakla beklenen, dünya çapında milyonlarca hayranı bulunan ve korku-gerilim türünde eserler veren usta yazar Stephen King'in bir romanı daha televizyon ekranlarına uyarlanacak!

King takipçileri bilir; geçtiğimiz sene içinde Stephen King'in, oğlu Owen King ile birlikte doğaüstü gerilim türündeki bir romanı ortak olarak kaleme almaya başladıkları duyurulmuştu. "Sleeping Beauties" isimli bu roman henüz yayımlanmadı ve muhtemelen içinde bulunduğumuz senenin sonbahar döneminde raflardaki yerini alacak.

King'in eserlerinin televizyon ve beyazperde uyarlamalarının da ne kadar popüler olduğunu bilen yapımcılar bu romanın yayın hakları için çoktan sıraya girmişti ve bu rekabetten kazançlı çıkan Anonymous Content romanın televizyon uyarlaması haklarını satın aldı.

"SLEEPING BEAUTIES" KONUSU

Simon & Schuster's Scribner tarafından yayımlanacak olan "Sleeping Beauties" romanında bizleri nasıl bir hikaye bekliyor dersiniz?

Sleeping Beauties bizleri yakın bir geleceğe, bir kadın hapishanesine ev sahipliği yapan küçük bir Apalaş kasabasına götürüyor.

17-04/05/sleeping-beauties.jpg

Bir gün kasabanın kadınları uykuya daldığında hepsinin üzerleri kozaya benzer şekilde bir bezle örtülüyor. Eğer uyandırılırlarsa, vücutlarını saran örtüye dokunulur ya da hasar verilmeye çalışılırsa son derece vahşi, şiddet dolu ve öldürücü bir varlığa dönüşüyorlar. Kadınlar, uyudukları esnada ise başka bir boyuta gidiyorlar.

Tüm bunlar gerçekleşirken erkekler ise terk edilmiş bir şekilde kalmışlardır. Ve ardından hikayenin kilit karakterlerinden biri olan Evie ile tanışıyoruz. Evie adındaki gizemli bir kadın her tarafı kaplayan bu uyku hastalığının lanetinden ya da kutsamasından etkilenmeyen kasabadaki tek kadındır.

Herkes birbirine şu soruyu sormaya başlar: Evie incelenmesi gereken tıbbi bir anomali mi, yoksa ortadan kaldırılması gereken bir iblis mi?

17-04/05/king-romanlari.png

TELEVİZYON UYARLAMASI EKİBİ

Dizinin ekranlara uyarlanması projesinde Oscar ödüllü yapımcı Michael Sugar (Spotlight) ve Ashley Zalta yürütücü yapımcılar olarak işbaşında bulunacak isimler.

Bu ikili, geçtiğimiz haftalarda Netflix'in ikinci sezon onayını verdiği gizemli draması The OA ve ilerleyen dönemde izleyiclerle buluşacak Emma Stone ve Jonah Hill'li, yüksek beklentili Netflix dizisi Maniac'ın yapımcı kadrosunda yer almakta. Sugar'ın yer aldığı projeler arasında Cinemax'ın The Knick'i ve Netflix'in 13 Reasons Why'ı da bulunuyor.

SLEEPING BEAUTIES HANGİ KANAL YA DA PLATFORMDA YAYINLANACAK?

Sleeping Beauties'in televizyon uyarlamasının hangi kanal ya da platformda izleyicilerle buluşacağı henüz belli değil. Yapımcıların özellikle Netflix dizileriyle iç içe olmaları bizleri erken bir tahmin olarak Netflix'e yönlendiriyor. Ancak proje henüz çok yeni aşamada, gelişmeleri beklemek ve takip etmek gerekiyor.

Yakın geçmişte; Stephen King ve J.J. Abrams işbirliğiyle, Stephen King eserlerinden aşina olduğumuz mekan ve karakterleri görmemizin muhtemel olduğu 'Castle Rock' isimli gizemli dizinin online yayın platformu Hulu aracılığıyla izleyicilerle buluşacağı da duyurulmuştu.

'Castle Rock' teaser:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin