Süreyya Mertoğlu kimdir?

Bir dönem Türk sinema sektörünün ünlü simalarından olan Süreyya Mertoğlu kimdir? Hangi film ve dizilerde oynamıştır?

Nurşah
29 Mart 2018 - 17:49
Kültür Sanat

Türk sinema sektörünün 1980-2000 yılları arasını kapsayan döneminde çeşitli film ve dizilerde yer alan Süreyya Mertoğlu kimdir? Görev aldığı yapımlar hangileridir?

Süreyya Mertoğlu dizi ve filmleri

Süreyya Mertoğlu'nun doğum tarihi ve doğum yeri bilgilerine herhangi bir kaynaktan ulaşılamamaktadır. Süreyya Mertoğlu ilk olarak kendi adını taşıyan Süreyya adlı film ile karşımıza çıkmıştır. Film, güzellik yarışmasına katılan Süreyya'nın sonraki süreçte yaşadıklarını konu ediniyor. 1986 yapımlı Süreyya filminde güzel oyuncu, Bulut Aras ile başrol oynamıştır. Aynı sene Veda ve Yaygara 86 filmleri ile gündeme gelmiştir. 

Sonraki dönemde Pusu, Umut Zamanı, İkisi de Cesurdu, Şehirde İki Kadın, Afacan filmlerinde rol almıştır. 

18-03/29/sureyya-mertoglu-filmleri.jpg

1989 senesinde gelindiğinde Cüneyt Arkın'ın başrolünde oynadığı Doktorlar isimli televizyon dizisinde rol almıştır. Bu dizi TRT ekranlarında yayınlanmış ve 4 bölüm sürmüştür. Aynı sene Tecelli isimli sinema filminde karşımıza çıkmıştır. 

Almanya Macerası, Dertler İnsanı, Ecelin Gölgesinde, Ölümü Yaşamak, Anne Sevgisi filmlerinde de kamera karşısına geçmiştir. 

18-03/29/sureyya-mertoglu-1522333962.png

1990 senesinde Pamuk Hemşire isimli televizyon dizisinde rol almıştır. Dizinin hastane çekimleri Kartal Devlet Hastanesi içinde yapılmıştır. 1993 yapımlı Bir Küçük Yürek dizisinde, Perihan olarak karşımıza geçen Süreyya Mertoğlu ilerleyen senelerde sadece sinema yapımları için çalışmıştır. Sanatçının yayınlanan son filmleri ise şunlardır:

  • Bul Karayı Al Parayı
  • Üçümüze Bir Dünya
  • Afacan Tatlı Bela
  • Sevgili Oğlum
  • Zor Görev isimli film ise oyuncunun son rol aldığı projedir. 1994 senesinde çekilmiştir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin