Suudi kanalı MBC, Osmanlı düşmanı bir dizi hazırladı!

Suudi kanaldan Osmanlı'yı işgalci ilan eden dizi hazırlığı başladı.

Merve Mutlu
04 Kasım 2019 - 09:47
Kültür Sanat

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri olan MBC adlı televizyon kanalı, Suudi iş insanı olan sahibinin isteği ile Osmanlı Devleti'ni kötüleyen bir dizi hazırladı.

19-11/04/atesten-sultanlar.jpg

Osmanlı Devleti'ni işgalci olarak tanımlayan ve Osmanlı Devleti'nin Memlükler'i yıkmasını konu alan dizinin adı ise Ateşten Sultanlar oldu. Orta Doğu Yayın Merkezi yani MBC, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da faaliyet içinde olan bir kanal olarak işleyişine devam ediyor. Osmanlı tarihinde Yavuz Sultan Selim dönemine denk gelen süreç içerisinde; Osmanlı Devleti ile Memlük Devleti arasında yaşanan savaş ile Memlükler'in tarihten silinmesini konu edecek dizi, 17 Kasım'da ilk bölümü ile izleyici karşısına çıkacak. 

Osmanlı Devleti için "İmparatorluğa hükmeden kandan kanunlar" ifadelerinin kullanıldığı dizi, MBC kanalının Osmanlı düşmanlığı ile ilgili ilk ve tek çalışması da değil. Yapımcılığını üstlenen Yasser Hareb'in Ateşten Sultanlar adlı dizinin fragmanını, Osmanlı Devleti için "işgalci" sıfatını kullanarak paylaşması da bu düşmanlığa bir örnek. TRThaber'in haberine göre bu dizi 17 Kasım'dan itibaren MBC kanalında olacak. 

19-11/04/mbc-kanali.png

MBC kanalı daha önce de 2 Mart 2018 tarihi itibariyle Türk dizilerini yayından kaldırmış ve bu ani kararla şaşırtmıştı. Açıklamasında: "Bu karar, Arap dünyasında Türkiye'nin tanıtımını yapan ve Türkiye'nin yumuşak gücünü oluşturan tüm kültürel faaliyetlerin durdurulmasıyla ilgili. Türkiye, Arap dünyasının istikrarına ve çıkarına olmayan adımlar atıyor." denilen bu girişimin ardından MBC yetkilisi Mazen Hayer, Türk dizilerinin sadece MBC'den değil MBC'nin yerel kanallarından da kaldırıldığını söylemişti..

Yasser Hareb'in Osmanlı'yı ve Yavuz Sultan Selim'i işgalci olarak niteleyen paylaşımı:

19-11/04/yasser.png

"Genomedia'da, Arap tiyatrosunda yeni bir aşamaya başladık. MBC'de gösterisine başlamaktan gurur duyuyor. Kahire'de Memluk Sultan Toman Koyu, Osmanlı işgalcisi Selim'le karşı karşıya"

İşte o diziden görüntüler:

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin