Tek Yürek gerçek bir hikayeye mi dayanıyor? TRT 1'in yeni dizisi uyarlama mı?

TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Tek Yürek uyarlama mı? Başarılı oyunculardan oluşan kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken dizi gerçek bir hikayeye mi dayanıyor?

Nurşah
07 Şubat 2019 - 14:57
Gündem

TRT 1 ekranlarının sevilen genç oyuncular ve başarılı isimleri bir araya getiren dizisi Tek Yürek uyarlama mı? Gerçek bir hikayeye dayanan dizinin asıl öyküsü ne?

 19-02/07/tek-yurek-gercek-bir-hikaye.jpg

Tek Yürek dizisinin gerçek hikayesi

Dizinin ana hatlarını oluşturan olaylar bundan 8 sene öncesine dayanıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre dönemin Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından 2010 senesinde Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Bizden isimli bir kampanya başlatılır. Kampanya içeriğince geri dönüşüm atıklarını toplayan Zeytinburnu çocukları, bölgeye kurulan 2 mobil buz pistinde diledikleri gibi eğlenme hakkı kazanırlar. Projenin başlamasından bir süre sonra Aydın'ın kulağına bölgedeki bazı çocukların buz pistinde sıkıntı yarattıkları haberi gelir...

19-02/07/tek-yurek-uyarlama.jpg 

Aydın tarafından pistin korunması bu çocuklara verilir. Tüm yaşananların ardından bu çocukların buz pistinde çabalamaları yeni projelerin ortaya çıkmasına sebep olur. Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi takımı kurulur ve ilk başlarda kendilerine şans verilmeyen çocuklar ilk maçlarında 37 skor fark yeseler de destek, azim ve sevgi ile büyük başarılara imza atarlar. Bu takım geçtiğimiz senelerde Avrupa Grup Şampiyonluğuna kadar yükselir...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin