The Biggest Modern Woman of the World romanı dizi oluyor!

Susan Swan'ın kaleme aldığı The Biggest Modern Woman of the World romanı dizi olarak ekranlara gelecek.

Volkan Küçükel
28 Ağustos 2018 - 17:48
Kültür Sanat

Susan Swan'ın kaleme aldığı "The Biggest Modern Woman of the World" romanı dizi olarak ekranlara uyarlanıyor!

Orphan Black dizisiyle bilinen Kanadalı yapım şirketi Temple Street Productions 1983'te yayımlanan kitabın yayın haklarını satın aldı. Romanın dizi uyarlamasını X Company ve Played gibi dizilerde çalışmış olan Kanadalı yazar-yapımcı Hannah Moscovitch gerçekleştirecek.

18-08/28/the-biggest-modern-woman-of-the-world-romani-1535466881.jpg

"THE BIGGEST MODERN WOMAN OF THE WORLD" KONUSU

The Biggest Modern Woman of the World'ün hikayesi; Nova Scotia'da fakir göçmen bir ailenin 13 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen ve 1988'de henüz 42 yaşındayken kalp yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybeden Anna Swan'a odaklanıyor.

Kardeşlerinin aksine doğumunun ardından normalden farklı bir gelişim süreci geçiren Anna Swan 2.41 boyuyla adeta dev bir kadındı. Edebiyat ve müzikte başarılı olan, piyano ve ses dersleri alan Swan bir oyunda Lady Macbeth'i canlandırmıştı.

İlerleyen dönemde Ringling Bros. and Barnum & Bailey sirkinin kurucularından biri olan Amerikalı iş adamı P. T. Barnum'un teklifini kabul edip New York ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinde şov dünyasının içinde yer alan Swan, New York Amerikan Müzesi'ndeki gösterilerde büyük ilgi görürken 1865 senesindeki müze yangınında mahsur kalıp 18 itfaiyecinin yardımıyla kurtulmuştur.

18-08/28/anna-swan-1535466963.jpg

Kentucky Devi olarak bilinen Yüzbaşı Martin Van Buren ile bir evlilik gerçekleştiren Anna Swan, Broadway'deki eğlence sarayında Barnum tarafından Dünyanın En Büyük Modern Kadını olarak nitelendirilmiştir.

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Boat Rocker'ın ululararası dağıtımını yürüteceği dizinin yürütücü yapımcı kadrosu Temple Street eş başkanları David Fortier ve Ivan Schneeberg, Trish Williams (Killjoys, Saving Hope) ve Moscovitch'ten oluşuyor.

Yazar Susan Swan, romanın kendisine hitap eden özel bir eser olduğunu söyleyip hikayenin televizyona uyarlanacak olmasını ideal bir hayalin gerçekleşmesi olarak nitelendirirken; Moscovith ise Susan Swan'ın sıra dışı kişilik Anna'yı merkezine alan romanını ekranlara getirme konusunda Temple Street'teki ödüllü ekiple birlikte çalışacak olmaktan dolayı heyecan duyduğunu ve The Biggest Modern Woman of the World üzerinde çalışmanın kendisi için büyük bir zevk olduğunu dile getirdi.

The Biggest Modern Woman of the World'ün senaryo geliştirme çalışmalarına başlandı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin