The IT Crowd dizisi Amerikan televizyonuna uyarlanıyor!

Kült komedi dizisi The IT Crowd'ın Amerikan uyarlaması yolda!

Volkan Küçükel
17 Aralık 2017 - 14:10
Gündem

2006-2010 seneleri arasında ekranlara gelen efsane İngiliz komedi dizisi "The IT Crowd"ın yaratıcı ismi Graham Linehan, dizinin Amerikan uyarlaması için NBC tarafından geliştirme çalışmalarına başlandığını doğruladı.

Daha önceden Amerikan televizyonlarına uyarlanması konusunda iki girişimin sonuca ulaşmadığı proje için bu NBC'nin üçüncü atılımı oluyor.

Linehan, bu yeni projede yazar ve yürütücü yapımcı olarak görev yaparken; August: Osage County yapımcısı Patrick Daly ve Channel 4'teki The IT Crowd orijinal dizisinin yapımcılarından Jon Rolph kendisine eşlik edecek isimler.

THE IT CROWD AMERİKAN UYARLAMASI KONUSU

Orijinalinde olduğu gibi dizinin Amerikan versiyonunun hikayesi de bilgi işlem departmanında çalışan bir grubun etrafında geçerken; hikaye, aslının birebir kopyası olmayacak. Bunun yerine orijinal hikayenin farklı bir tasvirini izleyeceğiz.

17-12/17/the-it-crowd-ingiliz-dizisi.jpg

Linehan sosyal medyada konuyla ilgili çıkan haberleri doğrularken "Evet, üzerinde çalışıyorum. Aynı türde bir dizi beklemeyin ve herkes ortaya çıkan şeyden mutlu olacak" ifadelerini kullandı.

Hikayesi Reynholm Industries şirketinin bilgi işlem departmanında görevli Roy, Moss ve Jen'in başından geçen olaylar etrafında şekillenen The IT Crowd'un orijinalinde Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson ve Matt Berry gibi isimler rol alıyordu. İngiltere'de dört sezon boyunca izleyicilerle buluşan dizi kısa sürede popülerleşmiş ve kült diziler arasına adını yazdırmıştı.

THE IT CROWD İÇİN ÖNCEKİ UYARLAMA GİRİŞİMLERİ

The IT Crowd'ın NBC bünyesinde daha önce gerçekleşen iki girişiminin ilki 2007 senesinde ortaya çıkmış ve Joel McHale, Jessica St. Clair, Ayoade'nin oyuncu kadrosuna isimlerini yazdırdığı proje hayata geçememişti. 2014'teki ikinci başarısız girişim ise Scrubs yaratıcısı Bill Lawrence ve Warner Bros Television ortaklığında ortaya çıkmıştı.

Diziyi İngiltere dışına taşımak için tek girişim NBC'ninkiler değildi. Yapımın, 2008 senesinde Almanya'da Sat.1 kanalında Das iTeam - Die Jungs mit der Maus (The iTeam - The Boys with the Mouse) isimli bir uyarlaması gerçekleştirildi. Ancak beklenen ilginin gösterilmemesi nedeniyle dizi, iki bölümün ardından iptal edildi.

17-12/17/the-it-crowd-afis.jpg

ITV'nin bünyesindeki Twofour destekli Delightful Industres yapım şirketinin de sahibi olan dizinin yaratıcısı Graham Linehan, İngiltere'de televizyon dünyasında en çok saygı duyulan komedi yazarları arasında yer alıyor.

Father Ted ve Black Books gibi dizilerin arkasındaki isim olan Linehan; Brass Eye ve The Fast Show gibi dizilerde de çalıştı. Linehan şu sıralar Sharon Horgan ile birlikte BBC Two komedisi Motherland üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

The IT Crowd'un Amerikan uyarlaması için senaryo geliştirme çalışmalarına devam ediliyor.

"The IT Crowd" En İyiler:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin