TRT'den "Ya İstiklal Ya Ölüm" dizisi geliyor!

TRT1 ekranları yeni bir dizi hazırlığı içine girdi.

Merve Mutlu
17 Ocak 2020 - 11:18
Gündem

Başarılı oyuncu kadrosunda: İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Serkan Keskin, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Alina Boz, Hilmicem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Mehmet Özgür gibi isimlerin yer aldığı yeni bir dizi hazırlığı başladı.

20-01/17/ya-istiklal-ya-olum.png

Bir dönem dizisi olacak olan ve "Ya İstiklal Ya Ölüm" adını alacak olan dizi; 16 Mart 1920 ile 23 Nisan 1920 tarihleri arasında yaşanan ve İtilaf Devletlerinin İstanbul'u işgal edip Meclis-i Mebusan'ı dağıtmasıyla birlikte, Mustafa Kemal önderliğinde var olan Kuvayi Milliye hareketini ve tam bağımsız meclisin Ankara'da açılışını anlatacak. TRT1'in yeni dizisi 23 Nisan haftasında yayında olacak. 

Funda Çetin'in senaryosunu yazdığı, yapımını da Kirli Kedi'nin üstlendiği dizinin yönetmenliğini ise Yasin Uslu yapacak. 16 Ocak Perşembe günü çekimleri başlayan dizi, çok kritik 6 haftayı konu alırken; dönemi en iyi şekilde yansıtabilmek için gerçek mekanlar, silahlar, kostüm ve dekorları ile izleyicileri ekran başına kilitlemeyi hedefliyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin