Türk dizileri Lübnan'da birinci!

Ünü yurt sınırlarını aşan sevilen dizilerimiz Lübnan'da geniş bir izleyici kitlesine ulaştı!

Nurşah
05 Aralık 2018 - 09:44
Magazin

AA tarafından paylaşılan habere göre, Türk dizileri Lübnan'ı kasıp kavuruyor. Lübnanlı gazetececi Zekiye Deyrani, Türk dizilerinin Lübnan'da altın çağını yaşadığını ifade etti. İşte haberin detayları...

18-12/05/turk-dizileri-lubna.jpg

Lübnan'da en çok Türk dizileri izleniyor!

2007 senesinden beri Türk dizileri yurt dışında da izleyici karşısında olmaya başladı. Lübnan'da da bu seneden itibaren dizilerimiz Arapça dublajlı hali ile izleyicilerle buluşuyor. 2007 senesinde Türk dizileri ile tanışan Lübnan halkı, o güne dek izledikleri Meksia, Suriye ve Mısır dizilerini bırakıp Türk yapımlarına geçiş yaptı...

Gazeteci Zekiye Deyrani, ülkemizin dizilerinin doğu toplumunu en iyi yansıtan yapımlar arasında olduğunu ve Lübnan halkının bu yüzden Türk dizilerine yöneldiğini belirtti. Deyrani konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Türk dizileri, Lübnanlıları ikna edebildi. Çünkü bu diziler, halkın ilgisini çeken sosyal, siyasal ve kültürel mesajlar içeriyor. Bu özellikleriyle diziler izleyicilerin duygularına hakim oluyor ve onları oyuncuların büyük bir hayranı haline getiriyor.

 18-12/05/kara-sevda-lubnan.jpg

Lübnan'da hangi Türk dizileri izleniyor?

Deyrani'nin aktardığına göre Lüblanlı izleyiciler, Türk dizileri ile ülkemizde de oldukça sevilen yapımlar olan Gümüş ve Ihlamurlar Altında sayesinde tanışmış. Ardından yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi de izleyiciler tarafından oldukça beğenilmiş. Son dönemlerde en çok izlenen Türk dizisi ise başrollerinde Burat Özçivit ve Neslihan Atagül'ün yer aldığı Kara Sevda imiş...

Deyrani açıklamalarında Lübnanlı seyircilerin Youtube üzerinden Çukur, Kızım, Yasak Elma, Bizim Hikaye gibi güncel dizileri de izlediğini belirtti.

Lübnan halkı Türk dizileri için neler söylüyor?

Lübnanlı erkeklerin Türkçe öğrenmek için dizilerimizi izlediği söyleniyor. Kadınlar ise dizilerde yer alan coğrafi güzellikler, sosyal hayat ve değerlerin etkili bir şekilde işlenmesinin onları cezbettiğini ifade ediyor. Ev hanımı olan Rana Türk dizileri ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Günde 8 Türk dizisini izliyorum. Sadece televizyondan değil internet üzerinden de dizileri takip ediyorum."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin