Türk dizileri Sudan'da reyting rekorları kırıyor!

Sudan'da ilk olarak 2008 yılında yayınlanmaya başlayan Türk dizileri, Sudan'da büyük ilgi görüyor.

Merve Mutlu
11 Aralık 2018 - 14:42
Yeni Bölüm

Türkiye yapımı diziler, 2008 yılında ilk kez ekranlara gelerek diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi Sudan'da da reyting sıralamalarında en üst sıralarda yer aldı.

Türk kültürünün tanınması, turizm, halkların yakınlaşması, dizilerden yüklü miktarda gelir elde edilmesi gibi birçok katkısı olan bu diziler Sudanlı izleyiciler tarafından 10 yıldır beğeniyle izleniyor.

18-12/11/turk-dizileri-sudan.jpg

Sudan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Ahmed Usame, AA ile yaptığı röportajda, Türkçe öğrenme tutkusunun şu anda Türk dizilerini seyretmekteki en büyük hedefi olduğunu söyledi. Ailesiyle birlikte Türk dizilerini uzun süredir takip ettiklerini belirten Ahmed Usame, 2017'de bu yapımları seyretmekteki amacının akademik neden olarak değiştiğini ve Türkçe öğrenmeye başladığını anlattı. Ayrıca bu yapımları seyrederek kendini İslam tarihi ve Türkiye'de şu anda yaşanan hızlı açılım ve gelişmenin içinde bulduğunu söyledi. 

Uluslararası Sudan Üniversitesi Ağ Yönetimi bölümünden yeni mezun olan Sara Sıddık ise yine AA ile yaptığı röportajda, bu sıralar Ufak Tefek Cinayetler isimli diziyi takip ettiğini ve buradaki tek odağının yemekler olduğunu belirtti. 

18-12/11/ufak-tefek-cinayetler.Jpeg

Hartum'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe öğrenen Harem Ahmed, Yaprak Dökümü dizisini takip ettiğini ve bu sayede birçok Türk adet ve geleneğini öğrendiğini söyledi.

Ahmed Hamid,

Suriye lehçesi seyrettiğimiz dizilerin çoğunda kullanılıyor. Ancak Türk dizilerinin beğenilmesinin nedeni sunduğu yeni görsel formdur.

dedi.

Gazeteci Hamid, söz konusu dizilerle Türk halkının modern ve ileri yaşam tarzını görme imkanı bulduklarını aktardı.

Dizilerin senaryosunun hep aşk, evlilik ve benzeri konular olduğu yönündeki eleştirilere ise bunun aracı şirketleriyle ilgili olduğunu ve kendi ekonomik çıkarları için bu tarz yapımları tercih ettiklerini kaydetti.

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin