Türk dizilerinin unutulmayan 12 anne karakteri!

Malumunuz Anneler Günü yaklaşıyor. Hayatımızın en değerli varlıkları annelerimizi hatırlamak için bir gün değil bir ömür bile yetmez ama olsun... Sizler için diziler.com olarak dizilerle hayatımıza renk katan, hatırımızda kalan anneleri derledik!

Nurşah
11 Mayıs 2018 - 18:00
Gündem

Her sene Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü için bizler de diziler ile hayatımıza giren kimisi hüzünlü kimisi de eğlenceli annelerimizi bir derleyelim istedik... Bakalım hangilerini hatırlayacaksınız?

1- Safiye Saka!

18-05/11/sidika-anne-safiye-saka.jpg

1997 senesinde televizyon ekranlarında yayınlanan Sıdıka'yı hiçbirimiz unutmadık herhalde! Dönemin ve sonrasının en iyi sit-comlarından birisi kabul edilen yapımda Sıdıka'yı Sıdıka yapan Safiye Saka, aklımıza gelen ilk annelerden bir tanesi. Safiye Saka karakteri, başarılı oyuncu Füsun Demirel tarafından canlandırılmıştı...

 

2- Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!

18-05/11/aski-memnu-anne.gif

"Beni, beni Bihter'ini"den sonra dizi ile alakalı aklımızda kalan ve gündelik hayatta da bir espri konusu haline gelmiş bu repliği bizlere kazandıran ve yayınlandığı dönemde bir fenomen haline gelen Firdevs Hanım'ı da unutmadık! Kanal D'nin Halit Ziya Uşaklıgil'in klasik eserinden günümüze uyarlanan dizisi Aşk-ı Memnu Firdevs Hanım karakteri ise yıllara taş çıkartan oyuncu Nebahat Çehre tarafından canlandırılmıştı.

 

3- Cefakar Meliha Hanım...

18-05/11/ezel-meliha-hanim.jpg

İki oğlunu da büyüttükten sonra artık hayatın sefasını süreceği yerde cefasını çeken; en büyük oğlunu öldü bilirken hiç ummadığı bir anda ona kavuşan fakat bu sefer de küçük oğlunu toprağa veren Meliha Hanım... Ezel dizisinin Meliha'sı İpek Bilgin, son günlerde İstanbullu Gelin'de yine bir anne rolünü canlandırıyor...

 

4- Nazife Anne!

18-05/11/nazife-anne-kurtlar-vadisi.jpg

Bir ekran klasiği haline gelen Kurtlar Vadisi'nin Nazife Anne karakteri de bu listeye girmezse olmaz dedik... Tıpkı Ezel'in annesi Meliha Hanım gibi yıllarca oğlunu öldü bilerek yaşadıktan sonra hayatta olduğunu öğrenen Nazife Hanım da eli öpülesi dizi annelerinden!

 

5- Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey!

18-05/11/hayriye-hanim-yaprak-dokumu.jpg

Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden günümüz televizyonları için uyarlanan Yaprak Dökümü dizisindeki Hayriye Hanım'ı da anmadan olmaz şimdi... Sen merak etme Hayriye Hanım, ağzımızın tadı hiç kaçmadı!

 

6- Anne!

18-05/11/cansu-dere-anne-1526033618.jpg

Geçtiğimiz senelerde, duygusal sahneleri ile kendisinden sıkça söz ettiren Anne dizisinin başrolünde Cansu Dere yer alıyordu. Severek ve sıklıkla ağlayarak izlediğimiz bu dizi bizlere anneliğin sadece biyolojik bağla kurulmadığını da anlattı...

 

7- Asmalı Konak'tan Sümbül Sultan

18-05/11/asmali-konak-sumbul-sultan.jpg

Bir dönemin en ünlü televizyon dizilerinden birisi olan, çekildiği yer olan Kapadokya'ya akın akın ziyaretçi kazandırarak milli turizm gelirimizin artmasına yardımcı olan dizideki Sümbül Sultan, katı duruşuyla Anneler Günü deyince aklımıza ilk gelen annelerden birisi...

 

8- Ruşen Amca'nın oğlu Sedat, seni unutmadık!

18-05/11/ruhsar-menkibe-hanim.jpg

Ruhuna sağlık Ruhsarcığım, sen Mazhar'ı terk etmemişsin ama biz de Menkıbe Hanım'ı unutmadık! Oğlunu evlendirmek hayatındaki tek gayesi olan bu annemiz, sizlere de tanıdık geliyor mu? Peki sizce Ruşen Amca'nın oğlu Sedat da evlenmiş midir?

 

9- Abiye Kuzu??

18-05/11/abiye-kuzu.jpg

"Abiye Kuzu??" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Fakat, neden olmasın? Sonuçta kendisi bir anne! Üstelik Türkçemizin katli vaciptir fermanını yazıp onaylayan bir anne! Binnur Kaya'nın muhteşem oyunculuğu ile izlediğimiz Türk Malı dizindeki Abiye Kuzu da unutulmaz annelerimizden...

 

10- Benim Annem Bir Melek...

18-05/11/benim-annem-bir-melek-oya-basa.jpg

Oya Başar, Türk sanat camiasının en değerli isimleri arasında yer alıyor. Olacak O Kadar programındaki tiplemeleri ile gönüllerimize taht kuran başarılı oyuncu, Benim Annem Bir Melek dizisi ile de bizlere çok hoş dakikalar yaşattı. Herkesin kendi annesinden ufak tefek detaylar bulabileceği bu karakteri kim unutabilir ki?

 

11- Soldan soldan geliyorlar Tahsin!

18-05/11/avrupa-yakasi-anne.jpg

Avrupa Yakası'nın İffet'i Hümeyra, mükemmel oyunculuğu ile bizleri kendisine bir kez daha hayran bırakmıştı. Dönemin en beğenilen komedi dizilerinden olan Avrupa Yakası, kendine has karakterleri ile günümüzde bile açıp açıp izlediğimiz bir dizi haline geldi, ne yazık ki onun güzelliğine erişebilecek başka bir yapıma henüz rastlamadık! Şimdi bize soldan soldan gelmesin de kime gelsin sen söyle İffet Hanım?

 

12- Çocuklarım olmadan asla

 18-05/11/aliye-sanem-celik-1526037426.jpg

Belki de en naif dizi annelerimizden birisiydi Sanem Çelik'in canlandırdığı Aliye karakteri... Siz bu satırları okurken dizinin jenerik müziği kulaklarınızda yankılanmaya başladı mı! Aramayın diye sizler için biz buraya bıraktık bile!

    

Bu kadar yeter, sizin de aklınıza gelen dizilerimizdeki anne karakterleri olursa bizlerle paylaşabilirsiniz... Tüüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin