Türkan Şoray nasıl ünlü oldu? İşte ünlü ismin hikayesi..

Yeşilçam'ın güzel ismi Türkan Şoray nasıl ünlü oldu?

Merve Mutlu
08 Mayıs 2020 - 12:59
Magazin

Tatlı Betüş, Bir Aşk Uğruna, Gözlerinde Son Gece İkinci Bahar, Tatlı Hayat, Cemile, Aşk Yeniden, Vurgun, Altın Kızlar, Bir Zamanlar Osmanlı ve Mühürlü Kalp gibi dizilerin yanı sıra birbirinden başarılı sayısız filmde de rol alan Türkan Şoray'ın nasıl ünlü olduğunu merak ediyor musunuz? İşte bu haber tam da size göre. 

Türkan Şoray nasıl ünlü oldu?

20-05/08/turkan-soray.jpg

1954 yılında kardeşi Nazan Şoray dünyaya geldikten sonra anne babası ayrılan ünlü isim, daha küçük yaştayken evin sorunlarıyla ilgilenmeye başladı. Ev sahiplerinin kızı olan Emel Yıldız 1960 yılında Şoray'ı Beyoğlu'nda kurulan film setine götürdü. Türker İnanoğlu'nun görür görmez oyunculuk teklifinde bulunduğu Şoray, o gün oradan kaçarak gitse de birkaç gün sonra İnanoğlu'nun asistanı evine geldi ve oyunculuk teklif etti. Şoray'ın annesi başta kabul etmedi ancak geçim sıkıntısı nedeniyle razı oldu. 

Türkan Şoray kimdir?

20-05/08/t-rkam-i.png

28 Haziran 1945'te doğan oyuncu, Fatih Kız Lisesi orta bölümünü bitirmiştir. 1960'larda sinema ile tanışmış, 1964'te 1. Antalya Film Festivali'nde "Acı Hayat" filmiyle en başarılı kadın oyuncu ödülünü almıştır.

Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik'le birlikte, Türk sinemasının bir dönemine damgasını vurmuş dört önemli kadın oyuncudan biri kabul edilir. Bu dörtlü içinde, yönetmenlik de yapmış tek oyuncudur.

90'lı yıllarla birlikte, TV çalışmalarına da ağırlık vermeye başlamıştır. Yaptığı bu çalışmalardan en çok ses getiren ve uzun ömürlü olanları, İkinci Bahar ve Tatlı Hayat olmuştur.

Tiyatro oyuncusu Cihan Ünal ile 1983'te evlenmiş 1987'de ayrılmış ve bu evlilikten Yağmur adlı bir kızları olmuştur. Bugüne kadar 203 filmde rol almıştır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin