Türkiye'nin birbirinden başarılı 15 nostaljik dizisi!

Türkiye dizi tarihinin sevilen 15 dizisini sizler için derledik.

Merve Mutlu
08 Mayıs 2020 - 13:13
Kültür Sanat

Türkiye'nin dizi tarihine şöyle bir uzanıp baktığımızda neler görmüyoruz ki? Komedisinden dramına her türde başarılı işlere imza atan ve şimdilerde gördüğümüzde yüzümüzde gülücükler estiren nostaljik dizilere gelin yakından bakalım.. 

Türkiye'nin nostaljik dizileri:

Süper Baba 

20-05/08/super-baba.png

Başrollerde Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar'ın yer aldığı ekranların en beğenilen ve uzun soluklu dizilerinden biri olan Süper Baba dizisinde: üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu'nun namı diğer Fiko (Şevket Altuğ)'nun çocuklarıyla olan ilişkileri ve aşkları konu alınmıştır.

Mahallenin Muhtarları

20-05/08/mahallenin-muhtarlari.png

Oğuz Yalçın, Filiz Kaynak, Avni Kütükoğlu ve Nursan Esenboğa'nın yönettiği, Kandemir Konduk'un senaryosunu yazdığı aile dizisidir. Temel, muhtar beyin kızı Fadime'nin peşinden koşuyordu. Fadime, Temel'in kafasına kimi zaman terlik, kim izaman da süpürge, çiçek vb. şeyler fırlatarak onu bertaraf ediyordu.

Çiçek Taksi

20-05/08/icek-taksi.png

1995 yılında çekilen Çiçek Taksi, İstanbul'da bir taksi durağıdır. Eski şoförlerden biri olan Razaman kulağı kesik, oturaklı ve babacan bir durak sahibidir. Artist Celal'den Kenan'a, Ömer'den Erdal'a, Ekrem'den Abuzer'e uzanan bir taksici ailesinin yaşadıkları komedi dolu hikayeleri konu alıyor. 

Kaynanalar

20-05/08/kaynanasar.png

Anadolu'dan Ankara'ya göç eden Nuri Kantar ve ailesinin bu yeni düzene ve büyükşehre uyum sağlarken, kendi geleneklerinden de uzak kalmama mücadelesini anlatan son derece eğlenceli bir dizidir. 

Çılgın Bediş

20-05/08/lgin-bedis.png

Başrollerini şarkıcı Yonca Evcimik'in ve oyuncu Cenk Torun'un paylaştığı ve Özden Öğrük'ün Çılgın Bediş adlı çizgi-mizah karakterinin uyarlaması olan Çılgın Bediş dizisi, lise döneminde olan sıkı bir arkadaş grubunun okul ve aile ilişkilerini ve aşklarını ekranlara taşımıştı. 

7 Numara

20-05/08/7-numara.png

Aynı üniversitede okuyan ve yaşadıkları şehirden uzakta başka bir kentte yaşayan 4 kızü hiçbir ev sahibinin evlerini öğrencilere kiralamaması ya da maddi güçlerinin yetmemesi nedeniyle ev tutamaz ve 7 numarada bir aile ile birlikte yaşarlar. 

Bizim Evin Halleri

20-05/08/bizim-evin-halleri.png

Aile komedisi türündeki Bizim Evin Halleri dizisi, kızları Kısmet ve İsmet ile yaşayan ve eşi vefat ettikten sonra ailesini bir arada tutmaya çalışan Nemide'nin etrafında dönöen bir hikayeyi izleyicilere sunuyordu. 

Çemberimde Gül Oya

20-05/08/emberime-gul-oya.png

Zengin bir fabrikatörün üniversitede okuyan kızı Yurdanur'un baş karakter olduğu dizide: üniversitelerde politik grupların arasında şiddet olaylarının yükseldiği dönemde, her ne kadar zengin bir ailenin şımarık kızı gibi görünse de; olanlara kayıtsız ve tarafsız kalmayan ve yakın bir arkadaşının eylemde yaralanması ile yardıma gelen Mehmet'le tanışıp aşık olmasını konu alır. 

Ayrılsak da Beraberiz

20-05/08/ayrilsak-da-beraberiz.png

Birbirlerini çok sevdikleri halde anlaşamadıkları için boşanan bir çift, ayrıldıktan sonra aynı evde yaşamak zorunda kalırlar ve işler son derece komik bir hal alır. 

Ruhsar 

20-05/08/ruhsar.png

Ruhsar'ın ölümünden sonra eşi Mazhar hayata küser. Çok sevdiği deli dolu karısını kaybettiğini düşünen Mazhar aslında yanılıyordur. Ruhsar, sadece Mazhar'ın görebildiği bir hayalet olarak geri dönmüştür. Kendisini hiç istemeyen kayınvalidesi ve görümcesinin de ondan çekeceği vardır.

Tatlı Hayat

20-05/08/tatli-hayat.png

Fakir bir hayattan gelip çok zengin bir iş insanı olan İhsan Yıldırım ve ailesinin bu yeni hayata ve yeni çevrelerine alışma çabalarını ve süreçlerini, ustaca hazırlanmış karakterlerle sunan bu dizi oldukça sevilen diziler arasındadır. 

Deli Yürek

20-05/08/deli-yurek.png

Askerliğini yapıp dönen Yusuf mahallesi ve ailesi tarafından coşkuyla karşılanır. Tamirci olarak çalışan Yusuf'un karşısına, zengin bir ailenin kızı olan ve kaza yapan Feraye çıkar. Aşklarınınsa önünde bazı engeller olacaktır. 

Sıdıka

20-05/08/sidika.png

Saka ailesinin günlük komik maceralarının konu alındığı dizide: okula gönderilmese de bulduğu her şeyi okuyan ve kendini geliştirmiş biri olan kenar mahallenin kendince elit kızı Sıdıka'nın etrafında dönen bir hikaye anlatılmaktadır. 

Yılan Hikayesi

20-05/08/yilan-hikayesi.png

İntikam için köyden kaçan Zeyno'nun polis olan Memoli ile karşılaştıktan sonra yaşadıkları maceralar anlatılmaktadır. 

Cennet Mahallesi

20-05/08/cennet-mahalles.png

Roman mahallesi olan Cennet Mahallesi'nde birbirinden başarılı isimler aynı kadroda yer almışlar ve romanların renkli hikayesini izleyicilere sunmuşlardı. Aşağı ve yukarı mahalle olarak ayrılan ve iki düşman aile olan Yunus ile Pembe'nin çocukları Ferhat ile Sultan birbirlerine aşıktırlar ve kavuşmaları hiç de kolay olmayacaktır. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin