Türkiye güncel koronavirüs vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Türkiye'de koronavirüsün son durumu nedir?

Merve Mutlu
17 Nisan 2020 - 10:50
Viral

Çin'de neden olduğu belli olmayan bir şekilde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ediyor. 

20-04/17/faherttin-koca.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal izolasyon çağrısı ile evlerine kapanan vatandaşlar, temastan ve kalabalık ortamlardan kaçınarak virüsten korunmaya çalışıyor. Cafe, bar, spor salonu, tiyatro, sinemalar, kuaförler, güzellik merkezleri ve spa salonları gibi birçok toplu kamusal alan geçici olarak kapalı kalmaya devam ediyor. 

Türkiye'de güncel koronavirüs rakamları...

20-04/17/gunvel.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Günde 40.000 test hedefini aştık. Vaka sayısında artış öngörülebilir düzeyde kaldı. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyan hastalarda seyir kontrol altında. Yeni iyileşen hasta sayımız 1.000'in üzerinde. İki gücümüz var: Tedbir, tedavi. Gücümüzü kullanalım." sözleri ile açıkladığı son verilere göre:

Toplam test sayısı 518 bin 143, toplam vaka sayısı 74 bin 193, toplam vefat sayısı 1643, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1854,toplam entübe hasta sayısı 1040, toplam iyileşen hasta sayısı 7089 oldu.

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin