Koronavirüsün ilacı bulundu! "Dornaz Alfa" nedir?

Herkesi korkutan salgının ilacı Ercüment Ovalı tarafından bulundu.

Merve Mutlu
17 Nisan 2020 - 12:38
Viral

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkileyen koronavirüs korkutucu boyutlarla seyretmeye devam ediyor. Her gün dünya çapında binlerce insanın ölümüne neden olan, Türkiye'de de şu ana dek 1643 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan salgının ilacı bulundu. 

20-04/17/ercument-ovali-kimdir.jpg

Profesör Doktor Ercüment Ovalı, koronavirüs tedavisi ile ilgili çalışmalarına bir süre önce başlamıştı. Bir süredir laboratuvar ortamında çalışmalar yürüten Ovalı ve ekibinden heyecanlandıran haber geldi. Ovalı tedavide etkili olabilecek olan ilacın adını da açıkladı. 

Koronavirüsün tedavisinde kullanılacak ilaç bulundu!

20-04/17/ovali.png

"1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen ‘Dornaz alfa’ hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim" diyen Prof. Dr. Ercüment Ovalı herkesi heyecanlandırdı. 

DORNAZ ALFA NEDİR?

Dornaz alfa (Rekombinan insan DNaz), human DNaz I enziminin rekombinan formudur. Bu nedenle “rekombinant human DNAz” (rhDNaz) olarak da adlandırılır. Bu ilaç, KF (Kistik Fibrozis) hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötro fillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA’yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekresyonlarının viskoelastisitesini azaltmak, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin