Türkiye'deki Suriyeliler Suriye TV kanalını kurdu!

İstanbul'da 200 kişinin çalıştığı yeni bir kanal kuruldu.

Merve Mutlu
05 Ağustos 2019 - 14:05
Yeni Bölüm

Hürriyet'ten İpek Yezdani'nin haberine göre; İstanbul Sefaköy'de bulunan stüdyolarında 15'i Türkiyeli çalışan olmak üzere toplam 200 kişinin çalıştığı Suriye TV kanalı kuruldu. Uydunun yanı sıra internet üzerinden de izlenebilen kanalın internetteki izlenme oranları ise rekor kırıyor.

19-08/05/suriyee.jpg

Suriye’de İdlib, Halep ve Hama’da dört, Türkiye’de Gaziantep ve Hatay’da iki, Avrupa’da üç, ayrıca Washington’da bir muhabirleri olduğu açıklanan Suriye TV'de 15’i Türk, geri kalanının çoğunluğu ise Suriyeli çalışanlar bulunuyor. Ancak haberciler arasında Iraklı, Lübnanlı, Ürdünlü gazeteci ve televizyoncular yer alıyor.

Finansman kısmında Londra’da yayımlanan önde gelen Arapça gazetelerden ‘El Arabi El Cedid’in de sahibi olan Katar merkezli ‘Fadaat’ medya grubunun hakim olduğu Suriye Tv'nin Genel Müdürü Malek Dağistani, “Suriye TV’de çalışanların çoğu profesyonel gazeteci ve televizyoncular. Şu anda Suriye’yle ilgili en son sıcak gelişmeleri en iyi bizim kanaldan takip edebilirsiniz. Özellikle uluslararası medya kuruluşlarının artık Suriye’de pek muhabirleri olmadığını düşünecek olursak; en sıcak haberleri biz veriyoruz.” diyor.

19-08/05/suriye-tv-1564997434.png

Ayrıca “Bizim kanalın, Suriye’de Esad rejiminin kontrolündeki bölgelerde bile izlendiğini görüyoruz. Suriye’deki savaş dokuzuncu yılına girerken Suriye halkı artık dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda." diyen Dağistan, "Bu nedenle Suriye’deki ve yurtdışındaki Suriyelilerin toplanabileceği bir platform olması gerekiyordu. Bizim de amacımız bütün Suriyelilere hitap edebilecek bir platform olmak. Örneğin her gün yayınlanan ‘Bir araya gelmek’ isimli programda, Suriye’de ve diasporadaki Suriyelilerin hayatlarının ayrıntılarına dokunmak amacıyla çektikleri acıları, endişeleri ve yaşadıkları sevinçleri konuşuyoruz.” sözleri ile kanalın da misyonunu açıklıyor.. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin