"Tutunamayanlar dizisi çalıntı!" iddiası ortalığı karıştırdı!

TRT1'in yeni dizisi hakkında çıkan intihal iddiası kafaları karıştırdı.

Merve Mutlu
10 Ocak 2020 - 14:48
Gündem

Başrollerinde Doğu Demirkol ile Ece Çeşmioğlu'nun yer aldığı Türkiye'nin yeni absürt komedi dizisi Tutunamayanlar hakkında çıkan intihal iddiası gündeme bomba gibi düştü. TRT1'in yeni dizisi, Fadik Sevin Atasoy'un eserinden mi çalındı?

20-01/10/tutunamayanlar-dizisi.jpg

Ekranların yeni dizisi Tutunamayanlar, iddalara göre Fadik Sevin Atasoy'un MUSE ; BİR ESİN PERİSİ DAVASI adlı tiyatro oyunundan izinsiz alınan içerikle oluşturuldu. Atasoy bu konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TRT1 kanalını ve Tutunamayanlar proje sahiplerini şöyle uyardı:

KAMUOYUNA duyurulur: Bu gece telefonlarım susmadı; yoktur, değildir dedim ama izleyince korkmadım da değil ! Yazarı ve oyuncusu olduğum MUSE ; BİR ESİN PERİSİ DAVASI adlı tiyatro oyunumun ana konusu olan Shakespeare, Da Vinci ve hatta Sophokles’e ilham veren bir esin perisinin tarihte bilinen usta sanatçılarla buluşmasını , konuşmasını ve ilham verme halini anlatan ( 2015 yılından beri oynamakta olduğum ve uluslararası bir copyright tescili de olan ) halen @zorlupsm @tatbikatsahnesi ‘nde sergilediğim MUSE ‘BİR ESİN PERİSİ DAVASI' @muse90401 tiyatro oyunumda adı geçen karakterler, fikir , konu ve içeriğinin @trt1 Tutunamayanlar dizisindeki bölümde kullanılmış olması ve mevcut benzerlik aşikardır. Dilerim bu benzerlik MUSE BİR ESİN PERİSİ DAVASI eserine mizahi bir göndermeden öteye geçmez ! Dilerim telif hakları yasasını ihlal edecek bir noktaya gelmez ve yeni başlayan @trt1 ‘Tutunamayanlar ‘ dizisi sezonda layığı ile başarılı olur ki, ulusal bir devlet kanalında yayın yaparken fikri mülkiyet haklarına özen göstermeleri gerekliliğini ihmal etme yolunu seçmezler, kendilerine saygı ile arz ederim. Aksi takdirde fikri mülkiyet haklarımı gözetmenin hukuki ve resmi yollarına başvurmak durumunda kalacağımı üzülerek bildirmek zorundayım.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin