Uludere olayı İsimsizler dizisinde canlandırıldı

34 vatandaşın hayatını kaybettiği Uludere olayı, İsimsizler dizisinin son bölümünde konu alındı.

Berfu Özlen
16 Mayıs 2017 - 16:21
Gündem

2011 yılında meydana gelen ve 34 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan Uludere olayı, Kanal D'nin asker temalı dizisi İsimsizler'de konu alındı.

FETÖ kumpası

İsimsizler'in geçtiğimiz gün yayınlanan 8.bölümünde 2011 senesinde gerçekleşen elim olay canlandırıldı. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde kaçakçıların PKK'lı zannedilip vurulması ile 34 sivil vatandaşın hayatını kaybetmesi dizide, farklı bir bakış açısıyla anlatıldı. Çoğunlukla PKK'nın kullandığı bir rotadan geçen 34 vatandaşın verilen vur emri ile öldürülmesi, İsimsizler'in 8. bölümü ile tekrar hatırlandı. Uludere olayı daha sonra bir FETÖ kumpası olarak ortaya çıkmıştı.

Dizide, Emniyet Müdürü Sinan'ın terör örgütü üyelerinden Gözcü ile birlikte saldırıyı planladıkları sahnede konunun FETÖ bağlantısına açıkça göndermede bulunuldu. Ayrıca dizide bir Amerikan Ajanı, PKK ve Adalet Bakanlığı'nda FETÖ ile ilişkili bürokratlar eliyle de olay taslağa döküldü.

Uludere Olayı nedir?

Genelkurmay Askeri Başsavcılığı, 28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesi güneyindeki Kuzey Irak topraklarında gerçekleştirilen hava operasyonu sonucu 34 Türk vatandaşının ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili soruşturmayı tamamlayarak, bölgeden sorumlu 5 birlik komutanı hakkında "takipsizlik" kararı verdi. Kararda, köylülerin ölümüne neden olan hava harekatına ilişkin onayın, TBMM ve Bakanlar Kurulu kararı uyarınca TSK'ya verilen sınır ötesine operasyon yetkisi çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından verildiği anlatıldı.


 

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin